Ukrainos parlamentaras: Rusija vasario 22–24 dienomis gali panaudoti iki šimto raketų

Prieš 1 metus 50

Rusijos Federacija gali surengti oro atakų prieš Ukrainą vasario 22–24 dienomis, tai yra iki plataus masto invazijos pradžios metinių.

Tai sekmadienį interviu naujienų agentūrai „Ukrinform“ pareiškė Aukščiausiosios Rados Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto narys, prezidento atstovas Ukrainos parlamente Fediras Venislavskis.

„Rusija kiek įmanydama stengsis panaudoti tokias naikinimo priemones, kurios būtų juntamos Ukrainai... Manau, kad vasario 22, 23 ir 24 dienomis galime tikėtis oro atakų, per kurias bus naudojamos raketos ir bepilotės skraidyklės. Galbūt bus padidinta įtampa fronte, priešui panaudojus aviaciją“, – sakė deputatas.

F. Venislavskis informavo, kad, remiantis įvairiais šaltiniais, Rusija gavo kelis šimtus iranietiškų dronų „Shahed“. Anot jo, Rusija atakoms prieš Ukrainą jau panaudojo iki šimto bepiločių orlaivių. Be to, komiteto narys pranešė, kad Rusijos didelio tikslumo raketų atsargos yra kritiškai mažos – nuo ​​dešimčių iki šimtų įvairių tipų raketų. Jo nuomone, Rusijos kariuomenė šias raketas gali panaudoti vasario 22-24 dienomis, tačiau tikrai ne šimtais, o dešimtimis, galbūt iki šimto.

2022 metų vasario 24 dieną Rusija pradėjo plataus masto karą prieš Ukrainą.

Skaityti visą pranešimą