Ukrainos pareigūnas: Rusija turi potencialių taikinių sąrašą

Prieš 1 metus 57

Tai pirmadienį pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadovybės atstovas spaudai Jurijus Ihnatas, praneša „rbc.ua“.

Pasak jo, Rusija kelia grėsmė tiek iš Juodosios jūros, tiek nuo tolimųjų sienų. Savaitgalį priešo aviacijos aktyvumas buvo sumažėjęs – oro erdvėje buvo tik keli lėktuvai.

Bet dabar aviacijos aktyvumas vėl didelis – kelios dešimtys priešo lėktuvų šiaurėje, rytuose ir pietuose. Kaip tik su jais gali būti susiję oro pavojai. Be to, rusai turi pakankamai raketų S-300, kurias jie naudoja kaip terorizmo ginklą.

„Mes ne kartą pažymėjome, kad jie bet kada gali smogti. Tai susiję su planavimu, organizavimu, žvalgyba. Po smūgių jie atlieka tam tikrą analizę, žiūri, kur dar būtų galima smogti, pakartotinai atakuoja kritinės infrastruktūros objektus arba pasirenka naujus“, – sakė J. Ihnatas.

Anot pareigūno, Rusija turi objektų, kurie jai yra potencialūs taikiniai, sąrašą. Bet agresoriui reikia tam tikro laiko smūgiams parengti. Todėl rusai vykdo masines atakas vieną ar du kartus per savaitę.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą