Ukrainos bendrovė: Mariupolyje Rusija vagia Jungtinei Karalystei priklausantį plieną

Prieš 1 metus 75

ELTA

2022 m. liepos 22 d. 10:50

aA

Rusija grobia plieną, priklausantį Jungtinei Karalystei ir Europos Sąjungai, pranešė didžiausios Ukrainos plieno įmonės vadovas.

Pasak „Metinvest“ generalinio direktoriaus Jurijaus Ryženkovo, žalias ir gatavas plienas, kurio vertė yra 600 mln. JAV dolerių, paliktas „Azovstal“ gamykloje ir gretimame uoste griuvėsiais paverstame Mariupolio mieste, skirtas klientams Jungtinėje Karalystėje, bet dabar vežamas į Rusiją ir pardavinėjamas Azijoje ir Afrikoje.

„Tai, ką jie daro su šiuo plienu, iš esmės yra plėšikavimas, - sakė jis BBC. - Jie vagia mūsų produkciją, ne tik mūsų gaminius, bet ir tuos produktus, kurie jau priklauso Europos klientams. Kiek įmanoma, tai dokumentuojame. Rengiame bylą ir persekiosime juos visomis mums prieinamomis priemonėmis".

„Azovstal“ plieno liejykla ir su ja susijusi gamykla - jų teritorija tapo paskutine Ukrainos kovotojų ir civilių priedanga per mūšį dėl Mariupolio - pagamindavo 40 proc. visos Ukrainos plieno produkcijos. Tūkstančius tonų plieno jau buvo įsigiję klientai Europoje, tarp jų ir Didžiojoje Britanijoje.

ELTA

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Įvertink šį straipsnį

Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.

Skaityti visą pranešimą