Ukrainoje nušautas Italijos dienraščio reporteris, kitas – sužeistas

Prieš 1 metus 64

„Mūsų korespondentas Corrado Zunino ir jo padėjėjas Bogdanas Bitikas šiandien tapo Rusijos snaiperių pasalos aukomis Chersono apylinkėse, pietų Ukrainoje“, – teigė „Repubblica“.

„Bitikas, deja, neišgyveno, jis paliko žmoną ir sūnų. Corrado, kuris buvo sužeistas į petį, yra Chersono civilinėje ligoninėje“, – rašoma jame. Abu žurnalistai, kurie daug rašė apie karą, vilkėjo neperšaunamas liemenes su užrašu „Press“.

„Į mus šaudė. Pamačiau ant žemės gulintį Bogdaną, jis nejudėjo, – pasak laikraščio, sakė C. Zunino, kalbėdamas telefonu su kažkuo iš „Repubblica“.

– Aš šliaužiau, kol atsidūriau už ugnies linijos. Bėgau tol, kol pribėgau prie civilių automobilio. Buvau visas kruvinas, mane nuvežė į Chersono ligoninę. Kelis kartus bandžiau prisiskambinti Bogdanui, bet jis neatsiliepė. Jis buvo geras mano draugas, labai skaudu dėl jo“.

Žurnalistai buvo užklupti netoli tilto Chersone, teigė „Repubblica“. „Šiuo metu sunku atgauti Bitiko kūną dėl ten esančių snaiperių“, – rašoma jame.

Italijos užsienio reikalų ministras Antonio Tajani sakė, kad jo ministerija ir Italijos ambasada Kyjive bendradarbiauja su Ukrainos valdžios institucijomis dėl C. Zunino grąžinimo į Italiją.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą