Ukrainiečiai skelbia apie sėkmę prie Bachmuto: išlaisvinta dalis teritorijos, sunaikintos dvi rusų kuopos

Prieš 11 mėnesius 65

Konkrečiai kalbama apie 72-ąją Rusijos Federacijos sausumos pajėgų trečiojo armijos korpuso motorizuotų šaulių brigadą, kuri Orenburgo srityje buvo suformuota 2022 metais.

„Per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų trečios šturmo brigados suorganizuotą puolimą buvo sunaikinti Rusijos Federacijos 72-osios brigados dariniai. Faktiškai nieko neliko iš minimos brigados šeštosios ir aštuntosios kuopos“, – pareiškė A. Bileckis, nepateikdamas jokių savo žodžių įrodymų. Jis pridūrė, kad nemažų nuostolių patyrė ir „Vagner“ organizacija.

„Puolimo operacijos buvo vykdomos 3 km pločio ir 2,6 km ilgio juostoje, visa teritorija buvo visiškai išlaisvinta nuo Rusijos okupacinių pajėgų“, – sakė A. Bileckis.

Vaizdo medžiaga, nufilmuota, kaip teigiama, per mūšį su 72-ąja brigada, pasidalijo trečioji Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šturmo brigada.

„Vagner“ organizacijos lyderis J. Prigožinas anksčiau pranešė, kad Rusijos Federacijos 72-oji brigada strategines pozicijas Bachmute gėdingai apleido gegužės 9 dieną.

„Visi dėjo į kojas ir atidengė dviejų kilometrų ilgio ir 500 metrų gylio fronto dalį. Laimei, mums pavyko kažkaip tą spragą užkišti“, – vaizdo kreipimesi sakė J. Prigožinas.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija situacijos nekomentuoja.

Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą