Ukraina skelbia likvidavusi Irano instruktorius: mes jų nekvietėm

Prieš 1 metus 58

Spalio mėnesį apie instruktorių žūtį pranešė Izraelio žiniasklaida. Rusija ir Iranas neigia, kad Kryme yra iraniečių instruktorių (apie tai anksčiau buvo informavusios amerikiečių specialiosios tarnybos).

„Jūsų neturi būti ten, kur neturi būti, – pasakė O. Danilovas. – Jie buvo mūsų teritorijoje. Mes jų nepasikvietėme, o jeigu jie bendradarbiauja su teroristais ir prisideda prie mūsų tautos naikinimo, turime juos nužudyti.“

Rusija neigia ir tai, kad įsigijo iranietiškų dronų „Shahed 136“, nors Teheranas šį faktą iš dalies pripažino, tačiau nurodė į Rusiją pristatęs tik nedidelį tų dronų skaičių, be to, dar prieš prasidedant plataus masto įsiveržimui į Ukrainą.

„Iranas ir toliau tvirtina, kad nesiunčia ginklų į Rusijos Federaciją, bet mums reikalingi įrodymai. Ar dabar juos turime? Ne, neturime“, – pakomentavo Irano poziciją O. Danilovas.

„Suprantame, kad tie aparatai neskraidys, jei žmonės nebus išmokinti su jais elgtis, o rusams neužtektų smegenų išsiaiškinti kažko savarankiškai... Šiuolaikiniame pasaulyje neįmanoma ko nors nuslėpti. Tik laiko klausimas, kada visuomenė apie viską sužinos“, – pridūrė jis.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą