Ukraina: Rusija per mėnesį pasigamina iki 20 „Kalibr“ ir apie 30 „Kh-101“ raketų

Prieš 1 metus 41

Tai pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Vadimas Skibickis, kuriuo remiasi naujienų agentūra „Ukrinform“.

„Mūsų skaičiavimu, jie (rusai) per mėnesį gali pasigaminti apie 30 „Kh-101“ raketų. Kalbant apie „Kalibrus“, mes manome, kad jie per mėnesį pasigamina 15–20 vienetų“, – interviu agentūrai „RBC–Ukraina“ sakė V. Skibickis.

Jis pridūrė, kad Rusija šiuo metu taip pat vis dar turi apie 160 senų „Kh-22“ modelio raketų. V. Skibickis kartu patvirtino, kad Maskva jau pradėjo eikvoti savo strategines raketų atsargas.

„Remiantis reguliavimo dokumentais, strategines atsargas turi sudaryti 30 proc. visų turimų raketų. Tačiau jie jau naudoja įvairių raketų rezervus: „Iskander“, „Kalibr“, „Kh-101“, „Kh-555“. Tai reiškia, kad jų rezervai jau nesiekia 30 proc. Tai parodo, kad rezervų atkūrimas jiems tikrai yra probleminis klausimas“, – tikino V. Skibickis.

Žvalgybos valdybos atstovas pažymėjo, kad rusams lieka labai nedaug „Kinžal“ raketų ir šie jas naudoja ganėtinai taupiai. „Jie neturi tiek daug „Kinžal“ raketų. Jei jie visas jas panaudotų, jie nebeturėtų kuo gąsdinti pasaulio. Šiuo metu jie naudoja „Kinžalus“ siekdami pasirodyti ir bauginti bei pademonstruoti, kad turi tokių ginklų, kurių niekas negali numušti“, – pridūrė atstovas.

Kalbėdamas apie rusų taktiką, V. Skibickis teigė manąs, kad okupantai gali išbandyti naujus metodus. „Jei jie nebeturės užtektinai raketų didžiulei atakai, jie derins didelio tikslumo raketas „Kh-22“ ir „S-300“, taip pat dronus kamikadzes ir juos daugiausiai pasitelks fronto linijoje“, – tvirtino V. Skibickis.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą