Ukraina: Rusija imasi nestandartinių metodų

Prieš 1 metus 40

Apie tai informacinio telemaratono metu pranešė Ukrainos oro pajėgų vadovybės atstovas spaudai Jurijus Ignatas. Vienas iš naujųjų metodų – naktiniai raketų smūgiai.

„Priešas pradėjo naudoti nestandartinius smūgių rengimo metodus. Ėmė atakuoti ir naktį, jau ir naktimis apšaudo raketomis. Anksčiau tai buvo naktiniai „šachedai“ (Irano bepiločiai „Shahed“), o rytais rengiamų masinių smūgių metu buvo naudojamos įvairios raketos“, – papasakojo jis.

Anot J. Ignato, rusų okupantai pradėjo slėpti raketas upių vagose, kad pergudrautų priešlėktuvinės gynybos sistemas.

„Naudojasi ir Dniestru, ir Pietiniu Bugu, kad, skrisdama į takinį, raketa būtų kaip įmanoma arčiau žemės paviršiaus. Taikant šią taktiką, jiems kai kur pavyksta išvengti priešlėktuvinės gynybos sistemų, galinčių sunaikinti raketas“, – nurodė Ukrainos oro pajėgų vadovybės atstovas spaudai.

Taip pat rusai ėmė dažniau leisti raketas, bet gerokai sumažėjo vienos atakos metu paleidžiamų raketų skaičius. J. Ignatas pažymėjo, kad dėl to artimiausiomis dienomis reikia būti budresniems.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą