Ukraina gaus Vakarų naikintuvų? JAV generolas užsiminė apie naujas siuntas

Prieš 1 metus 81

Ukrainai gali būti perduoti modernūs 4-osios kartos vakarietiški naikintuvai, atsakydamas į žurnalistų klausimus Aspeno saugumo forume atskleidė JAV Karinių oro pajėgų štabo vadas gen. Charlesas Q. Brownas jaunesnysis, kurį citavo „Politico“.

„Yra amerikietiški (naikintuvai), yra Švedijos „Gripen“, yra „Eurofighter“ arba „Rafale“. Yra ne viena skirtinga platforma, kuri gali vykti į Ukrainą“ – sakė generolas, nurodęs, kad ukrainiečiams veikiausiai nebus perduodami sovietiniai „MiG“ naikintuvai, nes būtų sudėtinga gauti atsarginių detalių iš Rusijos.

„Tai bus kažkas nerusiško, manau, galiu jums tiek pasakyti. Bet negaliu pasakyti, kas tiksliai tai bus“, – sakė C. Q. Brownas.

Ukraina nuo Rusijos invazijos pradžios prašo, kad šaliai Vakarų partneriai perduotų naikintuvų. Paramą Ukrainai koordinuojančiuose centruose apsilankę žurnalistai sužinojo, kad ukrainiečiams dalimis gali būti siunčiami naikintuvai, tačiau šio generolo pareiškimai atskleidžia, kad vyksta dialogas dėl naikintuvų siuntimo, nors tebėra neaišku, kada tai įvyks.

Skaityti visą pranešimą