UFC lengvo svorio čempionas prarado titulą dar prieš kovą – svėrė per daug

Prieš 2 metus 117

„UFC 274“ turnyrą turėjo papuošti Charleso Oliveiros ir Justino Gaethje dvikova dėl pirmajam priklausančio lengvo svorio čempiono diržo, tačiau brazilas dar prieš kovą savo titulą parardo. Priežastis – per didelis svoris.

Maksimali leistina lengvo svorio kategorijos riba yra 155 svarai (70,31 kg), bet į svėrimą atvykęs Ch. Oliveira svėrė pusę svaro per daug (apie 200 g).

Brazilui buvo duota viena valanda numesti nereikalingą svorį, bet po jos sugrįžęs kovotojas svėrė tiek pat ir parado čempiono diržą.

Ch. Oliveiros ir J. Gaethje kova naktį iš šeštadienį į sekmadienį Lietuvos laiku vi tiek įvyks, tačiau diržą gali laimėti tik amerikietis. Jeigu dvikovą laimės brazilas – diržas liks laisvas.

Lengvo svorio UFC čempiono titulas Ch. Oliverai priklausė nuo 2021 m. gegužės, kai jis įveikė Michaelą Chandlerį, o titulą praėjusių metų gruodį apgynė, kai įveikė Dustiną Poirierą. Brazilas laimėjo pastarąsias 10 savo kovų.

J. Gauthje nėra kovojęs UFC ringe nuo praėjusių metų lapkričio, kai nugalėjo tą patį M. Chandlerį. Prieš tai jis buvo nusileidęs Chabibui Nurmagomedovui.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą