Trims Šiaulių gydytojams ir 12 pacientų pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo

Prieš 1 metus 69

Trims Šiaulių apskrities gydymo įstaigų gydytojams ir 12 pacientų pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame ikiteisminiame tyrime.

Kaip pranešė STT, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad gydytojai priimdavo iš pacientų kyšius už medicininių paslaugų suteikimą: konsultacijas, receptų išrašymą, atliktus vairuotojo sveikatos patikrinimus. Kyšių sumos galėjo siekti iki 100 eurų už medicininę paslaugą.

Iš papirkimu įtariamų 12 pacientų penkiems pritaikytas atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – sumokėti po 500 eurų į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Šiuo metu tiriamos 44 korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos.

Pasak pranešimo siekiant surinkti tyrimui reikšmingą informaciją šiuo metu dar atliekami procesiniai veiksmai, tad įtariamųjų sąrašas gali plėstis.

„Raginame visus gyventojus ir gydytojus netoleruoti korupcijos, nesitaikstyti su kyšio reikalavimu, provokavimu ir siūlymu, apie tokius atvejus pranešti Specialiųjų tyrimų tarnybai. Tik veikdami kartu galime pasiekti, kad sveikatos apsaugos srityje būtų daugiau skaidrumo“, – pranešime cituojamas STT Šiaulių valdybos vadovas Vaidas Pupelis.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Šiaulių valdyba, jį kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūra.

Skaityti visą pranešimą