Trijose „Litgrid“ pastotėse bus įrengta sinchroninių kompensatorių technologinė infrastruktūra

Prieš 1 metus 68

Energetikos infrastruktūros plėtros ir priežiūros bendrovė „Tetas“ pasirašė sutartį dėl sinchroninių kompensatorių įrengimo darbų su „Siemens Energy“. Iki 2024 m. pabaigos trijose Lietuvos elektros perdavimo operatoriaus „Litgrid“ pastotėse – Telšių, Alytaus ir Neries – įrengti įrenginiai užtikrins šalies elektros energetikos sistemos stabilumą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Sinchroninių kompensatorių technologinės infrastruktūros įrengimas yra jau penktasis šalies energetinę nepriklausomybę stiprinantis sinchronizacijos projektas, kuriame dirba „Tetas“.

Būsime atsakingi už sinchroninio kompensatorių pastatų statybą, aušintuvo, generatoriaus, transformatoriaus, sinchroninio generatoriaus pamatų statybą, priešgaisrinius rezervuarus, gerbūvio sutvarkymą“, – sakė „Tetas“ vadovas Ramūnas Papinigis.

Sinchroninių kompensatorių įrengimas yra vienas iš 20 Vyriausybės patvirtintų ypatingos valstybinės svarbos sinchronizacijos programos projektų, kurie įgyvendinami siekiant pasiruošti Baltijos šalių elektros energetikos sistemų sinchronizacijai – veikimui vienu dažniu – su kontinentinės Europos šalių elektros tinklais.

Šie įrenginiai užtikrina energijos stabilumą ir sistemos patikimumą esant netolygiai energijos iš saulės ir vėjo gamybai.

Skaityti visą pranešimą