Trečioji Vilniuje dingusio paauglio paieškų savaitė – klausimų daugiau nei atsakymų

Prieš 1 metus 69

Specialioje feisbuko grupėje „Mykolo paieška“ savanorių koordinatoriai atvirai pasakoja, kad kol kas nėra jokių naujienų.

„Neturime jokios naujos informacijos, kuri lengvintų paiešką, nėra vienos konkrečios Mykolo dingimo versijos, už kurios būtų galima kabintis. Informacijos stoka veda į aklavietę, todėl stengiamės paieškas vienodai palaikyti tiek vandenyje, tiek ore ir ant žemės.“

Visi, kam svarbūs prieš tris savaites dingusio 15-mečio paieškos rezultatai, užtikrinami, kad informacija bus pranešta iškart, jei tik jos turės paieškų organizatoriai.

Paskutinė žinoma informacija apie Mykolo buvimo vietą – Žirmūnų tiltas.

Artimiausią savaitę ar dvi planuojama tęsti paiešką Neries krantinėje. Ir toliau išlieka aktualios žmonių savarankiškos paieškos ant žemės.

Gerėjant orams, planuojama atnaujinti paiešką vandenyje, ieškoti tolimesnėse Neries krantinės atkarpose, kurias sudėtinga pasiekti pėsčiomis.

Raudonojo Kryžiaus atstovai koordinuoja paiešką vandens dronais ir sonarais.

„Dėkojame už jūsų pagalbą, skiriamą laiką ieškant dabar jau mūsų visų tapusio Mykolo“, – savanoriams dėkoja paieškų organizatoriai.

Delfi primena, kad paauglys vasario 4 dieną, apie 12 val., išėjo iš namų, paskutinį kartą draugai jį matė 16 val. prie Vingio kino teatro.

16 val. 30 min. jis vaizdo skambučiu susisiekė su draugu. Vaizdo kameromis užfiksuota, kad 16 val. 10 min. jis išlipo iš 4 maršruto troleibuso Kražių stotelėje ir nuėjo Neries link.

Savanoriai prie Žirmūnų tilto rado Mykolo striukę ir kuprinę, vėliau ir telefoną, banko kortelę bei ausines.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą