Traumų pasiglemžtas pirmasis šaukimas darbuosis S.Lukošiaus universitete

Prieš 2 metus 111

Butlerio universitete likti nusprendęs Simonas Lukošius kitame Nacionalinės koledžų atletų asociacijos (NCAA) sezone dirbs su drastiškai atsinaujinusiu trenerių štabu.

Lietuviui asmeniškai sėkmingas sezonas komandai nesusiklostė – per 33 rungtynes iškovotos tik 14 pergalių ir likta be „Kovo beprotybės“. Antrasis neigiamas sezonas paeiliui kainavo darbą vyriausiajam treneriui LaVallui Jordanui.

Jį pakeitė jau trečiąjį kartą į Butlerio universitetą grįžtantis Thadas Matta. Jis vyriausiuoju treneriu NCAA dirbo nuo 2000-ųjų, tačiau 2017-aisiais sustabdė karjerą dėl sveikatos problemų.

T.Matta netrukus paskelbs savo trenerių asistentus, o į „Bulldogs“ organizaciją pasikvietė ir du buvusius savo auklėtinius Ohajo valstybiniame universitete – Gregą Odeną bei Joną Dieblerį.

G.Odenas 2007-ųjų Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje buvo pakviestas pirmuoju šaukimu, tačiau dėl nuolatinių traumų skambios karjeros nesukūrė. Jis nežaidžia nuo 2016-ųjų, o Butleryje užims krepšinio operacijų vadovo pareigas.

J.Diebleris bus atsakingas už naujų talentų paiešką. Jis profesionalo karjerą kūrė Europoje, su trimis skirtingais Stambulo klubais žaidė Eurolygoje („Anadolu Efes“, „Galatasaray“ ir „Daruššafaka“). Baigęs karjerą jis darbavosi Šarlotės „Hornets“ organizacijoje.

„Bružas ir Pulkovskis“: LKL reguliaraus sezono apdovanojimai –blogiausiai dirbantis klubas, MVP, labiausiai nuvylę krepšininkai, geriausias treneris, didžiausią pažangą padaręs atletas, geriausias naujokas ir „Kylanti žvaigždė“

Skaityti visą pranešimą