Teismui perduota kyšininkavimu kaltinamo buvusio Plungės ligoninės direktoriaus byla

Prieš 1 metus 103

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė kyšininkavimu kaltinamų buvusio Plungės rajono savivaldybės ligoninės direktoriaus Antano Martusevičiaus ir ten pat dirbusios finansininkės Loretos Miltenienės baudžiamąją bylą.

Byloje kaltinimai dėl papirkimo pareikšti ir kelių privačių medicinine įranga ir kitomis priemonėmis prekiaujančių įmonių atstovui V. K., penktadienį pranešė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, A. Martusevičius, būdamas valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, savo naudai tiesiogiai priėmė kyšius už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus.

Įtariama, kad jis nuo 2019 metų lapkričio iki 2021 metų vasario galėjo priimti bendrai ne mažesnį nei 1250 eurų kyšį už tai, kad Plungės rajono savivaldybės ligoninė pasirinko kaltinamojo V. K. atstovaujamų įmonių teikiamas paslaugas bei prekes.

Remiantis per tyrimą surinktais duomenis, minėtos ligoninės buvusi finansininkė L. Miltenienė galbūt priėmė 1700 eurų kyšį už tai, kad laiku įformintų pateiktus apmokėjimo dokumentus, nevilkintų ir patvirtintų apmokėjimus už ligoninės iš kaltinamojo V. K. atstovaujamų įmonių nupirktas medicinines priemones ir paslaugas.

Skaičiuojama, kad tokiu būdu kaltinamojo V. K. atstovaujamoms įmonėms galėjo būti sudarytos sąlygos laimėti gydymo įstaigos pirkimų už beveik 50 tūkst. eurų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

Valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, priėmęs kyšį už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tas, kas susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui už pageidaujamą jo teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai. Tyrimą organizavo ir jį kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pasak prokuratūros, buvęs Plungės rajono savivaldybės ligoninės direktorius yra įtariamasis ir kitame STT atliekamame didelės apimties ikiteisminiame tyrime dėl įtariamų korupcinių veikų sveikatos priežiūros įstaigoms viešųjų pirkimų būdu įsigyjant medicininę įrangą ir kitas medicinos priemones.

Prokurorų grupės kontroliuojamame tyrime įtarimai pareikšti dviem juridiniams ir 73 fiziniams asmenims, iš kurių 12 – gydymo įstaigų vadovai.

Tiriami daugiau kaip 120 galimų nusikalstamos veikos epizodų.

Skaityti visą pranešimą