Teismas nusprendė: dėl seksualinių nusikaltimų teistas Jakštys bus areštuotas 90 dienų

Prieš 1 metus 64

Kauno apylinkės teismas įvertino Probacijos tarnybos prašymą areštuoti anksčiau už nepilnamečių tvirkinimą jau teistą ir dėl panašaus pobūdžio nusikaltimų teisiamą Remigijų Jakštį. Trečiadienį paskelbta, kad pastaruoju metu į skandalingas istorijas įsivėlęs kaunietis bus areštuotas 90 dienų. 

Probacijos tarnybos Kauno regiono skyriaus teikimą, kuriame prašyta anksčiau už keturių nepilnamečių tvirkinimą nuteistam „Mokinio karjera“ direktoriui R. Jakščiui skirtą laisvės apribojimo bausmę pakeisti į areštą, Kauno apylinkės teismas nagrinėjo antradienį vykusiame neviešame posėdyje.

Žurnalistams R. Jakštys dar antradienį skundėsi, kad gatvėje nesijaučia saugus – esą jau buvo užpultas, skelbė delfi.lt.

Tiesa, trečiadienį teismo posėdyje R. Jakštys nepasirodė.

Po praėjusią savaitę įvykusio incidento, kai už seksualinius nusikaltimus teisto ir teisiamo R. Jakščio namuose pareigūnai rado besislepiantį paauglį, pradėtas ikiteisminis tyrimas perkvalifikuotas ir dabar yra atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 153 str. 1 d. („Jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimas“).

R. Jakštys pernai buvo nuteistas už nepilnamečių berniukų seksualinį tvirkinimą. Šiuo metu teisme yra nagrinėjama dar viena panašaus pobūdžio byla. Teismas minėtam asmeniui buvo uždraudęs bendrauti su nepilnamečiais. Prokuratūros teigimu, asmeniui paskirtą laisvės apribojimo bausmę Probacijos tarnyba prašė pakeisti į kitą bausmės rūšį – areštą.

LRT.lt primena, kad Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas balandžio 12-osios vakare, apie 20.25 val., gavo pranešimą, jog Kaune, Pasimatymo akligatvyje, pas 25-erių vyrą pastebėtas nepilnametis asmuo.

Nepilnametį, gimusį 2008 metais, policija aptiko pasislėpusį gyvenamajame name esančioje nišoje.

Skaityti visą pranešimą