Teismas atmetė buvusio NVSC vadovo Petraičio skundą dėl neteisėto atleidimo

Prieš 1 metus 92

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) atmetė pareiškėjo buvusio Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) direktoriaus Roberto Petraičio skundą atsakovei Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) dėl atleidimo iš pareigų ir grąžinimo į šias pareigas, teigiama VAAT pranešime.

Pareiškėjas teismui skundė SAM 2021 m. vasario 25 d. įsakymą „Dėl Nacionalinio visuomenės sveikatos centro direktoriaus padaryto tarnybinio nusižengimo“, SAM 2021 m. kovo 3 d. įsakymą „Dėl Roberto Petraičio atleidimo iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos direktoriaus pareigų“ ir prašė teismo grąžinti jį į ankstesnes pareigas.

Teismas, įvertinęs pareiškėjo padaryto tarnybinio pažeidimo pobūdį, padarymo aplinkybes ir priežastis, nusižengusio pareigūno kaltės rūšį ir laipsnį, pažeidimo pasekmes, konstatavo, kad paskirta tarnybinė nuobauda yra adekvati padarytam tarnybiniam pažeidimui.

Teismas nenustatė, kad atsakovė, atlikdama tarnybinį tyrimą ir skirdama pareiškėjui tarnybinę nuobaudą, būtų padariusi esminius procedūrinius pažeidimus, dėl kurių tarnybinė nuobauda turėtų būti panaikinta. Tarnybinis patikrinimas buvo atliktas išsamiai ir tinkamai, laikantis teisės aktuose nustatytų reikalavimų. Taigi, konstatuotina, kad pareiškėjo skundžiamas įsakymas yra teisėtas ir pagrįstas, jo naikinti ar keisti nėra jokio pagrindo, todėl pareiškėjo skundas atmestinas kaip nepagrįstas, teigiama Vilniaus apygardos administracinio teismo pranešime.

Teismui pripažinus skundžiamus įsakymus teisėtais ir pagrįstais, taip pat nėra pagrindo patenkinti alternatyvių pareiškėjo skundų reikalavimų grąžinti jį į NVSC direktoriaus pareigas ir priteisti vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką nuo jo atleidimo iš pareigų dienos iki teismo sprendimo visiško įvykdymo dienos.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Skaityti visą pranešimą