Teisėsauga tiria, ar Jakščio namuose rastas paauglys nebuvo tvirkintas: Probacijos tarnyba prašo arešto

Prieš 1 metus 78

Kauno apygardos prokuratūra LRT.lt patvirtino, kad po praėjusią savaitę įvykusio incidento, kai už seksualinius nusikaltimus teisto ir teisiamo Remigijaus Jakščio namuose pareigūnai rado besislepiantį paauglį, pradėtas ikiteisminis tyrimas perkvalifikuotas ir dabar yra atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 153 str. 1 d. („Jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimas“).

Šiuo metu ikiteisminiame tyrime intensyviai atliekami visi ikiteisminio tyrimo proceso veiksmai, teigė prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Penktadienį pranešta, kad Kauno apygardos prokuroras kreipėsi į Kauno apylinkės teismą, prašydamas už seksualinius nusikaltimus teisiamam R. Jakščiui skirti intensyvią priežiūrą – apykoję ir išleisti jį iš namų tik valandai per parą.

LRT.lt prokuratūros atstovė paaiškino, kad ši byla dar nagrinėjama, todėl kalbama tik apie kardomąsias priemones.

R. Jakštys pernai buvo nuteistas už nepilnamečių berniukų seksualinį tvirkinimą. Šiuo metu teisme yra nagrinėjama dar viena panašaus pobūdžio byla. Teismas minėtam asmeniui buvo uždraudęs bendrauti su nepilnamečiais. Anot T. Merkevičiūtės, asmeniui paskirtą laisvės apribojimo bausmę Probacijos tarnyba prašo pakeisti į kitą bausmės rūšį – areštą.

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus šio asmens daromos nusikalstamos veikos nėra priskiriamos sunkiems nusikaltimams ir tokia įstatyminė reglamentacija komplikuoja griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo, pagrindų ir sąlygų nustatymą, nurodė prokuratūros atstovė.

„Suėmimo skyrimo pagrindus numato Baudžiamojo proceso kodekso 122 straipsnio 4 punkto pagrindai: „Kai pagrįstai manoma, kad įtariamasis darys naujus nusikaltimus, suėmimas gali būti paskirtas, jei yra duomenų, jog asmuo, įtariamas padaręs vieną ar kelis labai sunkius ar sunkius nusikaltimus arba Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 straipsnio 2 dalyje, 180 straipsnio 1 dalyje, 181 straipsnio 1 dalyje, 187 straipsnio 2 dalyje numatytus apysunkius nusikaltimus, iki nuosprendžio priėmimo gali padaryti naujų labai sunkių, sunkių ar šioje dalyje nurodytų apysunkių nusikaltimų, taip pat jei yra duomenų, kad būdamas laisvėje asmuo, įtariamas grasinimu ar pasikėsinimu padaryti nusikaltimą, gali tą nusikaltimą padaryti“, – paaiškino T. Merkevičiūtė.

LRT.lt primena, kad Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas balandžio 12-osios vakare, apie 20.25 val., gavo pranešimą, jog Kaune, Pasimatymo akligatvyje, pas 25-erių vyrą pastebėtas nepilnametis asmuo.

Nepilnametį, gimusį 2008 metais, policija aptiko pasislėpusį gyvenamajame name esančioje nišoje.

Skaityti visą pranešimą