Teisėjams kritikos turėjęs G.Žibėnas: pagaliau mums prasidėjo atkrintamosios

Prieš 2 metus 119

Vilniaus „Rytas“ sudavė tvirtą atsaką Alytaus „Dzūkijai“ už pralaimėjimą antrosiose Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalio serijos rungtynėse Alytuje.

Po pergalės Vilniuje 87:59 „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas labiausiai buvo patenkintas savo auklėtinių pasirodymu gynyboje.

„Buvome skolingi savo sirgaliams kąsnelį gero krepšinio. Manau, kad šiandien jie tai gavo ir tikiuosi, kad kitose rungtynėse vėl bus tokie pat energingi.

Šiandien buvo gera emocija, turėjome begalę lyderių gynyboje. Esu ne kartą sakęs, kad lyderystė nėra tik pelnomi taškai. Dėl to mums pavyko išlaikyti „Dzūkiją“ su keturiais rezultatyviais perdavimais, privertėme mesti juos daug metimų paskutinėmis sekundėmis. Turime tokį požiūrį ir energiją nusivežti į Alytų.

Taip pat nenoriu, kad atsipalaiduotų teisėjai. Prie plius trisdešimt yra didžiausia traumų tikimybė, todėl vyksta nuolatinis bendravimas. Manau, kad emocijos atkrintamosiose yra natūralu“, – mįslingai apie arbitrų darbą pasisakė G.Žibėnas.

– Apie kurią situaciją kalbate?

– Apie situaciją, kai rungtynes kažkas nori pabaigti greičiau. Tačiau ne mano žaidėjai ir ne treneriai.

– Atkovoti kamuoliai turbūt buvo dar vienas jūsų laimėjimas?

– Pagaliau mums prasidėjo atkrintamosios. Tikiuosi, kad tokį pasirodymą tęsime ir toliau.

– Ar Smithas jums ir padėjo užsikurti?

– Nemanau, kad tai buvo tik jis. Tai buvo komanda. Pagrindinis faktorius buvo rungtynės Alytuje.

– Kokia Kairio situacija?

– Stebime dieną iš dienos. Jis jau sportuoja su komanda, bet dar be kontakto. Manau, kad nuo antradienio sportuos su kontaktu ir bus pasiruošęs pusfinaliui, bet mums pirmiausia reikia susitvarkyti Alytuje. Tai nebus lengva, nes žaisime su jais jau devintą kartą.

„Bružas ir Pulkovskis“: LKL reguliaraus sezono apdovanojimai –blogiausiai dirbantis klubas, MVP, labiausiai nuvylę krepšininkai, geriausias treneris, didžiausią pažangą padaręs atletas, geriausias naujokas ir „Kylanti žvaigždė“

Skaityti visą pranešimą