Tbilisyje derybas surengė Armėnijos ir Azerbaidžano užsienio reikalų ministrai

Prieš 1 metus 72

Armėnijos ir Azerbaidžano užsienio reikalų ministrai šeštadienį surengė pirmąsias tiesiogines derybas po 2020 metų karo tarp abiejų pusių dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono kontrolės, pranešė pareigūnai.

Surengtos Sakartvelo sostinėje Tbilisyje, derybos turėjo būti grindžiamos gegužės mėnesį ES tarpininkaujant pasiektu Kaukazo šalių vadovų susitarimu „spartinti diskusijas“ dėl būsimos taikos sutarties.

Armėnijos užsienio reikalų ministras Araratas Mirzojanas ir jo kolega iš Azerbaidžano Džeichunas Bairamovas „aptarė daugybę klausimų, susijusių su abiejų šalių santykių normalizavimu“, sakoma Armėnijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

A. Mirzojanas „pabrėžė Karabacho konflikto politinio sprendimo svarbą kuriant ilgalaikę taiką (Kaukazo) regione“ ir paragino Baku paleisti armėnų karo belaisvius, pranešė ministerija.

Azerbaidžano užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad Dž. Bairamovas pareikalavo „išvesti Armėnijos ginkluotąsias pajėgas iš Azerbaidžano teritorijos“, turėdamas omenyje Kalnų Karabacho dalis, kurias vis dar kontroliuoja armėnų separatistai.

Pasak ministerijos, jis taip pat „pažymėjo, kad svarbu išsiaiškinti beveik 4 000 dingusių be žinios azerbaidžaniečių likimus". „Ministrai įsipareigojo tęsti tiesioginį Azerbaidžano ir Armėnijos dialogą“, sakoma jos pranešime.

Skaityti visą pranešimą