Tarptautinis olimpinis komitetas atėmė iš IBA teisės organizuoti olimpines bokso varžybas

Prieš 1 metus 83

Penktadienį Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) informavo, kad iš Tarptautinės bokso asociacijos (IBA) yra atimtos teisės organizuoti bokso varžybas 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, o taip pat ir atrankos turnyrus.

Toks sprendimas motyvuotas augančiu susirūpinimu dėl IBA organizaciją lydinčių skandalų, kurie palietė prezidento rinkimus, finansus, teisėjavimo bėdas.

IOC kantrybė trūko po to, kai Sporto arbitražo teismas (CAS) pripažino, kad IBA sprendimai per organizacijos prezidento rinkimus gegužės mėnesio pradžioje buvo nepagrįsti.

Tuometiniam IBA prezidentui iš Rusijos Umarui Kremliovui iššūkį norėjo mesti Nyderlandų atstovas Borisas van der Vorstas, tačiau rinkimų išvakarėse pastarasis buvo nušalintas.

IBA tuomet išplatino pranešimą, kuriame buvo teigiama, kad B. van der Vorstas pažeidė IBA taisykles ir dalyvauti rinkimuose negali.

Be olando dar keturi asmenys iš Švedijos, Danijos, JAV ir Naujosios Zelandijos, kurie sudarė „Common Cause Alliance“ sąjungą, taip pat buvo nušalinti nuo dalyvavimo Nepriklausomos direktorių tarybos rinkimuose. Visi jie buvo kaltinami tuo, kad dalyvavo kitos organizacijos veikloje rinkiminės kampanijos metu. Taip pat pridedama, kad nušalinti asmenys vykdė su rinkimais susijusią veiklą po rinkiminės kampanijos periodo pabaigos.

Įdomu tai, kad skundus dėl šių kandidatų pateikė sentimentus Rusijos valstybei jaučiančios Serbija ir Venesuela.

Tačiau CAS paskelbtame verdikte birželio 14 dieną buvo pateiktos išvados, kad Nyderlandų atstovas galėjo dalyvauti rinkimuose. Maža to, pažymima, kad lygiai taip pat taisykles pažeidęs U. Kremliovas nebuvo nušalintas ir buvo išrinktas prezidentu iš vieno kandidato.

IOC taip pat pažymi, kad kol kas atrankos turnyrų į olimpines žaidynes organizavimas pakibo ant plauko, nes nėra susitarta, kur jie vyks, o taip pat neužtenka pakankamai sertifikuotų teisėjų tokiems turnyrams pravesti.

Skaityti visą pranešimą