Tarp ESPN kandidatų dirbti NBA įtrauktas Jasikevičius

Prieš 1 metus 110

JAV sporto žiniasklaidos gigantas ESPN įtraukė Šarūną Jasikevičių tarp potencialių kandidatų ateityje treniruoti vieną NBA komandų.

ESPN žurnalisto Kevino Arnovitzo sudarytame 18 specialistų sąraše lietuvis yra vienintelis šiuo metu ne JAV dirbantis treneris.

Šiuo metu NBA trenerio neturi trys komandos – Los Andželo „Lakers“, Sakramento „Kings“ ir Šarlotės „Hornets“.

K. Arnovitzas apžvelgė potencialius trenerius, kurių dauguma dirba įvairiose NBA komandose ne kaip vyriausieji treneriai, bet ateityje galėtų pretenduoti į tokią poziciją kuriame nors lygos klube.

„Grizzlies“ nustebino, kai 2019 m. pasikvietė lietuvį Šarūną Jasikevičių kaip vieną iš kandidatų treniruoti komandą, tačiau nenuostabu, kad NBA artimai seka šį talentingą Europos trenerį. Jasikevičius yra laimėjęs Eurolygos MVP titulą ir keturis kartus tapęs čempionu kaip žaidėjas, jis greitai įtvirtino savo vardą ir kaip vieną labiausiai prikaustančių pasaulio trenerių.

Pirmajame savo sezone jis laimėjo ACB titulą su „Barcelona“. „Raptors“ prieš porą metų siūlė Jasikevičiui dirbti Nicko Nurse`o asistentu, tačiau Jasikevičius nuspendė likti Europoje. Jis yra charizmatiškas lyderis užkrečiantis savo meile trenerio darbui, kuriam yra gimęs“, – rašo K. Arnovitzas.

Kitos ESPN žurnalisto minėtos pavardės: Kevinas Youngas ir Brianas Randle`as („Suns“ štabas), Darvinas Hamas ir Charlesas Lee („Bucks“ štabas), Darko Rajakovičius, Davidas McClure`as ir Sonia Roman („Grizzlies“ štabas), Chrisas Quinnas ir Malikas Allenas („Heat“ štabas), Mike`as Brownas, Kenny Atkinsonas ir Jama Mahlalela („Warriors“ štabas), Willas Hardy ir Joe Mazzulla („Celtics“ štabas), Dawnas Stanley (Šiaurės Karolinos universitetas), Jarronas Collinsonas („Pelicans“ asistentas), Jay Wrightas (Vilanovos universitetas).

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą