Taivanas ruošiasi kasmetinėms karinėms pratyboms ir simuliacijoms

Prieš 1 metus 67

Taivano kariuomenė treniruosis perimti karo laivus ir kovoti su Kinijos vykdoma salos blokada per liepą vyksiančias kasmetines karines pratybas ir simuliacijas, trečiadienį pranešė Gynybos ministerija.

Taivanas gyvena nuolat patirdamas Kinijos invazijos grėsmę, o Rusijos įsiveržimas į Ukrainą sustiprino salos baimę, kad Pekinas, šią savivaldžią ir demokratinę salą laikantis savo teritorija, kurią vieną dieną reikia susigrąžinti, jei reikės – jėga, gali bandyti imtis panašių veiksmų.

Kasmetinės „Han Kuang“ karinės pratybos bus suskirstytos į gegužę vyksiančias kompiuterines karines simuliacijas, skirtas „įvairiems galimiems priešo įsiveržimo į Taivaną veiksmams“, ir liepą numatomas dalines kovinio šaudymo treniruotes, pranešė Gynybos ministerija.

„Mūsų scenarijai pagrįsti dabartiniais priešo grasinimais įsiveržti į Taivaną ir pastarojo meto karinėmis pratybomis, kurių metu buvo erzinamas Taivanas“, – sakė generolas majoras Lin Wen-huangas žurnalistams, paklaustas, ar Kinijos lėktuvnešis „Shandong“ bus įtrauktas į šių metų scenarijus.

Šį mėnesį Pekinas lėktuvnešį „Shandong“ naudojo per karines pratybas, kuriose buvo imituojami tiksliniai smūgiai ir Taivano blokada.

Liepą vyksiančios penkių dienų pratybos padės sustiprinti Taivano gebėjimą sulaikyti Kinijos karinį jūrų ir desantinį laivyną, sakė Lin Wen-huangas.

Kariuomenė taip pat praktikuos „bendrą kovą su blokada pagrindiniuose išoriniuose vandens keliuose, kad užtikrintų jūrų transporto maršrutų saugumą ir pasipriešintų priešo blokadai“, sakė jis.

Taivanas taip pat įtraukė Rusijos invazijos į Ukrainą pamokas į praėjusių metų „Han Kuang“ pratybas ir planuoja tai padaryti vėl, teigė ministerija.

Pastaraisiais metais Pekinas vis dažniau žvangina ginklais.

Naujausios Pekino karinės pratybos buvo atsakas į Taivano prezidentės Tsai Ing-wen ir Jungtinių Valstijų Atstovų Rūmų pirmininko Kevino McCarthy susitikimą Kalifornijoje

Paskutinę pratybų dieną Pekinas į Taivano pietvakarinę ir pietrytinę oro gynybos identifikavimo zoną (ADIZ) pasiuntė 54 orlaivius – tai didžiausias per vieną dieną užfiksuotas skaičius nuo 2021 metų spalio.

Rugpjūčio mėnesį Pekinas suorganizavo didžiausias karines pratybas aplink salą, po to, kai Taivane apsilankė K. McCarthy pirmtakė Nancy Pelosi.

Taivaną ir žemyninę Kiniją skiria Taivano sąsiauris – siauras vandens kelias, kurį Pekinas laiko savo nuosavybe.

Pastaraisiais metais Kinijos karinių laivų buvimas ir ADIZ pažeidimai lėktuvais tapo įprastu reiškiniu.

Skaityti visą pranešimą