T.Jasevičius: apie priverstinę karjeros pabaigą, kritiką teisėjams, sąžinės graužatį dėl klaidų, trenerius šoumenus ir Š.Jasikevičių

Prieš 1 metus 55

Krepsinis.net portalo „MISsMATCH“ naujausioje laidoje svečiuojasi karjerą jau baigęs teisėjas Tomas Jasevičius.

Jo teisėjo karjera baigėsi labai apmaudžiai – operuojantis ir bandant susitvarkyti sveikatą buvo pažeistas nervas, dėl kurio vyras pasekmes jaučia iki šiol ir apie bėgimą dar negali galvoti. 

„Dar trumpina, nes užkabino nervus, jau turėjau keletą operacijų, pastarąją – kovo gale, po kiekvienos operacijos pagerėja, žiūrėsime, kaip vasarą, reikės dar vieną daryti rugpjūtį. Pasekmių dar jaučiu nemažai, bėgti negaliu, dviračio minti negaliu“, – pasakojo jis.

Tiesa, kad viskas eina į pabaigą T.Jasevičius jau galėjo įtarti, kadangi apie tai medikai buvo įspėję. 

„Man jau prieš dvejus metus pasakė, kad su klubu blogai, laiko klausimas, kada prieisiu liepto galą. Kadangi žinojau, jog tai artėja, nebuvo taip sunku. Mane dar buvo paskyrę į pastarąjį Europos čempionatą, bet paskambinau teisėjų vadui ir pasakiau, kad niekaip negaliu, neturiu sveikatos“, – sakė buvęs teisėjas. 

Jis pasakojo apie sąžinės graužatį, su kuria teisėjai susiduria savo darbe, kuomet nutinka klaidų. 

„Kai stipriai kažką nuplukdai, gyveni su ta situacija porą dienų, naktį nepamiegi. Žiauriai gaila, bet gyvenimo neatsuksi, pažiūri epizodą, galvoji – kodėl ne ten stovėjau, kodėl nežiūrėjau? Pasakai kolegoms atsiprašau, kad visus pakišai. Atgal negrįši. Tekdavo su treneriais ir susiskambinti, ir kitąkart susitikus papasakoti“, – pasakojo T.Jasevičius.

Ilgametis geriausias Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) arbitras kalbėjo apie teisėjavimą Šarūnui Jasikevičiui bei tokiems strategams, kurie – labiau šoumenai.

„Visokių reikia, meluočiau, jei sakyčiau, jog su tokiais lengva. Su jais daugiau kalbų, daugiau reikalų, ypač, jei yra disbalansas – vienas treneris šokinėja, o kitas sėdi. Tada kyla klausimai, kodėl kitas nesėdi, jis irgi turi tai daryti“, – sakė jis.

Daugiau apie teisėjo darbo niuansus, geriausiojo titulą LKL, nuobaudas, klaidas ir nespėtus suteisėjauti čempionatus – antroje „MISsMATCH“ dalyje. 

00:00 veikla po teisėjo karjeros

03:30 planai ateičiai

04:10 kojos problemos ir karjerą užbaigusi operacija

07:00 darbas su sveikatos problemomis

11:10 teisėjų sportinė rutina

14:00 kaip krepšinį žaidžia teisėjai

18:30 susitaikymas su karjeros pabaiga

23:00 vieša kritika teisėjams

25:50 ką daryti, kuomet klaida graužia sąžinę

30:00 atsiribojimas nuo keiksmų mačo metu

36:00 treneriai šoumenai

37:20 kaip testuojami teisėjai

39:00 teisėjavimas Š.Jasikevičiui žaidėjui ir treneriui

 

„Ilgoji pertrauka“: „Ryto“ sudėties dėlionė – sunkiai išsaugomi Normantas ir Radzevičius, dideli pasikeitimai, Masiulio likimas, dominantys ir komandai tinkantys lietuviai

Skaityti visą pranešimą