Svorio netekęs, bet tvirtai irklą laikantis Valujavičius: vandenynas kol kas man dovanoja palankias sąlygas

Prieš 1 metus 282

Savo kelionės pusiaukelę beveik pasiekęs keliautojas Aurimas Valujavičius Atlante irkluoja jau 50 dienų. Socialiniame tinkle vaizdais iš gigantiško vandenyno pasidalinęs kaunietis sako žmonių dar nepasiilgęs. 

„Jau 50 dienų iriuosi irklais per Atlantą link Majamio. Artėju link 2250 jūrmylių, kas yra mano maršruto pusiaukelė. Jaučiu, kad mano kraujyje jau yra druskos, ar kaip ten sakoma. Bendrai žiūrint vandenynas kol kas man dovanoja palankias sąlygas judėti į priekį, už tai jam ir esu dėkingas.

Jau pilnai gyvenu savo rutinoje ir gerai jaučiuosi būdamas „Lituanicoje“ ar šalia jos, ar po ja. Aš ją prižiūriu, o ji saugo mane. Jokio žmogaus kontakto nepasiilgau, todėl mėgaujuosi tuo, kas mane supa: vanduo, vėjo gūsiai, kartais atplaukiančios žuvys, dreifuojančios žolės, greiti debesys ir krentančios žvaigždės. Viena kaip tik vakar naktį krito, nušvietė baltai visą dangų, buvo baugu! Nors ir netekau truputį svorio, bet irklą laikau tvirtai ir toliau švilpiu su bangom. Disciplina on the top! Judam!!!“, – mintimis iš savo kelionės pasidalino A. Valujavičius.

A. Valujavičius šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Skaityti visą pranešimą