Šviežumo pasigedęs Maksvytis sirgalių priešpriešą nori matyti kitokią: tegul palaiko, bet nesikeikia

Prieš 1 metus 69

Kauno „Žalgirio“ (7-1) ekipa patyrė pirmą nesėkmę LKL čempionate, kai po atkaklios kovos išvykoje 85:89 (27:23, 21:20, 21:20, 16:26) pralaimėjo Vilniaus „Rytui“ (5-3). Kauniečių treneris Kazys Maksvytis po nesėkmės labiausiai kalbėjo apie komandos šviežumą, kurio šiose rungtynėse „Žalgiriui“ itin pritrūko.

„Pritrūko jo, žaidėme statiškai, priėmėme blogus sprendimus ir varžovai perėmė iniciatyvą. Nusiteikimas šiandien tikrai buvo tinkamas, bet pritrūko šviežumo, jūs tai matėte, stengėmės palaikyti bent pirmoje pusėje didesnę rotaciją, išdalinti minutes. Manau, kad daugiausiai pritrūko šviežumo“, – po mačo sakė K. Maksvytis.

„Rytas“ prieš „Žalgirį“ laimėjo pačių kauniečių ginklais – visų pirma vilniečiai laimėjo kovą dėl kamuolių tiek puolime, tiek gynyboje. Apie tai paklaustas „Žalgirio“ treneris dar sykį kalbėjo apie žaidėjų šviežumą.

„Tai labiau lėmė nuovargis. Nepriimkite kaip pasiteisinimo, bet penktadienį po 22 val. baigėsi Eurolygos rungtynės, šiandien žaisti reikėjo nuo 17 val. Išlaikyti fiziškumą, šviežumą yra sunku. Mažiau nei dvi paros atsistatyti. Labiau pritrūko to, o ne kažkokio nusiteikimo“, – tikino K. Maksvytis.

– Kas neveikė prieš 34 taškus pelniusį Marcusą Fosterį?

– Blogi sprendimai, ypač rungtynių gale buvo daug žaidimo vienas prieš vieną, daug situacijų, kai jis pramušė į gynėjų pusę. Turėjome būti agresyvesni. Jis padarė tik 1 rezultatyvumą perdavimą, bet išsimetė 19 metimų.

– Pirmą kartą žaidėte „Jeep“ arenoje su „Žalgiriu“. Kaip jums patiko atmosfera?

– Buvęs toje arenoje ne kartą su kitomis komandomis, tik su „Žalgiriu“ nebuvęs. Jei atvirai, man fanų priešprieša nepatinka. Tegul fanai palaiko savo komandą, bet nesikeikia. Aš prieš negražią priešpriešą.

– Kiek jums patinka Igno Brazdeikio išmetami tritaškiai, kurių šiandien buvo 6?

– Jis yra geresnis metikas nei sako procentai. Kartais jam reikia padirbėti su sprendimų priėmimu, metimų pasirinkimu. Bet visa komanda per daug norėjome pasikliauti tolimais metimais, kai reikėjo veržtis. Ypač, kai varžovai buvo bonuse, rungtynių pabaigoje.

– Ar netrukdo tai, kad Giedrius Žibėnas rinktinėje yra jūsų asistentas ir žino, kaip dirbate?

– Nemanau, aš irgi žinau kaip jis dirba.

Skaityti visą pranešimą