Šventinė puokštė policijai: 354 kelių ereliai, girti drąsuoliai, o dalis įkliuvusių nė neturėjo teisės vairuoti

Prieš 1 metus 58

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, gruodžio 26 - sausio 1 dienomis toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (toliau – KET).

Ketvirtadienį, gruodžio 29 d., apie 15.45 val. Kauno r., Šlienavos k., automobilis BMW, vairuojamas vyro (g. 1988 m.), kur leistinas važiavimo greitis – 50 km/val., važiavo 121 km/val. greičiu.

Lyg to būtų ne gana, vyras padidinęs automobilio variklio apsukas ir prasukdamas galinius varomus ratus, tyčia kelis kartus slydo automobilio korpuso šonu išvažiuodamas į priešpriešinę eismo juostą ir sukeldamas pavojų kitiems eismo dalyviams.

Vyras prisipažino policijos pareigūnams, kad vėlavo pasiimti vaiką iš darželio, o spustelėjus akceleratoriaus pedalą, automobilį tiesiog „užnešė“. Automobilio vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Antrą Kalėdų dieną, gruodžio 26 d., apie 11.30 val. Kaune, Vandžiogalos pl., automobilio „Audi“ vairuotojas (g. 1994 m.) iš pradžių nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustoti.

Po maždaug 5 minučių, sustabdžius transporto priemonę, paaiškėjo, kad vyras neturi teisės vairuoti transporto priemonę ir yra neblaivus.

Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,82 prom. Vairuotojui surašytas ne tik administracinio nusižengimo protokolas, bet ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo būnant neblaiviu.

Kitą dieną apie 15.30 val. Kauno r., Ežerėlio k., pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „Opel“, vairuojamą vyro (g. 1986 m.). Vairuotojas prisipažino policijos pareigūnams, kad prieš pusvalandį vartojo stipriuosius alkoholinius gėrimus. Vyrui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,56 prom.

O pirmąją Naujųjų metų dieną apie 14.25 val. Kauno apskr. VPK Reagavimo valdybos pareigūnė ne darbo metu pastebėjo kelyje A1 įtartinai manevruojantį automobilį „Chrysler“.

Pareigūnė nedelsiant informavo kolegas apie galimai neblaivų vairuotoją ir sekė jį iš paskos, kol pasirodė Šiaulių apskr. VPK kolegų ekipažas. Pareigūnės įtarimai pasitvirtino, automobilio „Chrysler“ vairuotojui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,34 prom.

Savaitgalio metu Kelių policijos pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Jų metu policijos pareigūnai Kauno mieste ir rajone bei Jonavos rajone patikrino apie 5,6 tūkst. transporto priemonių.

Jų metu išaiškinti septyni neblaivūs vairuotojai (1,43 prom.; 0,48 prom.; 0,58 prom.; 1,96 prom.; 0,87 prom.; 0,64 prom.; 0,52 prom.). Priemonių metu užfiksuoti ir kiti KET pažeidimai.

Iš viso per savaitę Kelių policijos pareigūnai nustatė 12 neblaivių automobilių vairuotojų ir 7 asmenis, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais eismo dalyviai nežuvo (2022 metais – 17), nėra sužeistų eismo dalyvių (2022 metais – 678).

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą