Svajonė išslydo iš rankų: Ukrainai pralaimėjusi moterų rinktinė liko be vietos Europos čempionate

Prieš 1 metus 65

Lietuvos (3/3) moterų rinktinė atsisveikino su svajone patekti į Europos čempionatą.

B grupės mače Rimanto Grigo auklėtinės 65:71 (12:21, 30:19, 8:23, 15:8) apmaudžiai neatsilaikė prieš Ukrainą (4/2) ir taip užėmė trečiąją vietą.

Lietuves gelbėti galėjo Kamilė Nacickaitė, bet metant metimą, kuris būtų lyginęs rezultatą, jai fiksuoti žingsniai.

Mūsiškėms reikėjo pergalės kuo didesniu skirtumu ir palankių baigčių kitose grupėse, kad pavyktų patekti į Europos pirmenybes kaip vienai geriausių antrąsias vietas užėmusių rinktinių.

Pradžia lietuvėms apkarto. Nors pirmos minutės buvo lygios (5:4), vėliau Ukraina surengė spurtą net 15:0 ir atitrūko 19:5. Klaidos ir netikslūs metimai neleido mūsiškėms atsitiesti, tik Gintarė Petronytė pagaliau nutraukė taškų badą – 7:19. Dar tritaškį smeigė Justė Jocytė, tad Ukraina prašė pertraukėlės. Po pirmo kėlinio Lietuva atsiliko 12:24.  

Dalia Donskichytė hits an open three to pull #LTUbasketball to within 3 at the beginning of Q2.#mesuzlietuva #EuroBasketWomen pic.twitter.com/NRyXeUfJbO

— LTU Basketball (@ltu_basketball) February 12, 2023

Skirtumas mažėjo toliau. Po tritaškį smeigė Kamilė Nacickaitė ir Dalia Donskichytė (18:21), vėliau dar vienas K.Nacickaitės šūvis lygino rezultatą – 21:21. Nuo čia prasidėjo lygi kova, bet iniciatyvą savo rankose tvirčiau laikė Lietuva – 37:31. Daria Dubniuk skirtumą mažino (37:41), o po dviejų ketvirčių lietuvės buvo priekyje 42:40. Kėlinys baigėsi krepšininkių susidūrimu, kuriame nukentėjo Laura Juškaitė.

Po pertraukos kartojosi pirmojo kėlinio scenarijus. Lietuvės vėl ėmė byrėti ir praleido atkarpą 0:10, po kurios Ukraina pirmavo 56:45. G.Petronytė galiausiai nutraukė prastą atkarpą, bet skirtumas vis tiek ėmė augti – 47:62. G.Petronytė vėl buvo tiksli, o D.Dubniuk užsidirbo nesportinę pražangą, tačiau D.Donskochytė išnaudojo tik vieną baudą – 50:62. Po trijų ketvirčių Lietuva atsiliko 50:63.

7:0 – tokiu spurtu lietuvės atidarė paskutinį kėlinį (57:63), bet Alina Jagupova šią gerą atkarpą pristabdė. J.Jocytė realizavo svarbias baudas, tiesa, netrukus klydo ir A.Jagupova pridėjo du taškus – 67:60. J.Jocytė atsakė kuo pačiu, Giedrė Labuckienė provokavo pražangą, bet pataikė vieną naudos metimą. Ukrainos atakos laikas ištiksėjo, bet G.Labuckienė gavo pražangą puolime, tiesa, pražangą provokavo ir G.Petronytė, realizavusi baudas – 65:67. Liko 43 sek., po minutės pertraukėlės A.Jagupova prametė tritaškį, bet K.Nacickaitė sužingsniavo, mesdama galimai lemiamą metimą. A.Jagupova baudas realizavo ir skirtumą augino (69:65), tad R.Grigas prašė pertraukėlės. Galiausiai Ukraina baudomis pergalę įtvirtino.

„Ilgoji pertrauka“: „Žalgirio“ aštuoneto šansai, nurašytos komandos, svarbų „X faktorių“ turinti ekipa, blogiausi treneriai, neįdomiausios stebėti ekipos ir kaip atrodys atkrintamųjų poros

Skaityti visą pranešimą