Sužinojęs, kad atvyksta pareigūnai, apvirtęs neblaivus motociklininkas pasipustė padus: nesustabdė nei šakos, nei šaltas Nevėžis

Prieš 1 metus 67

Šių metų balandžio 23 d. apie 20 val. senajame Vilniaus kelyje, Velžio sen., Liūdynės k. (121 kelyje), apsivertė motociklininkas. Kaip tik tuo metu grįžinėdamas į namus Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato darbuotojas, pamatęs šį įvykį, skubiai informavo budėtojus ir skubėjo suteikti pagalbą į atitvarus atsitrenkusiam motociklininkui.

Vairuotojas galimai buvo sužalotas, matėsi įvairūs nubrozdinimai, tačiau, vos tik sužinojęs, kad atvyksta policijos pareigūnai, asmuo netikėtai paliko motociklą, kitą turtą ir pėsčias nurūko paupiu.

Policijos pareigūnai, vykdydami intensyvius paieškos veiksmus, iš eismo įvykio vietos pasišalinusį pilietį pastebėjo Velžio k., Nevėžio g., automobilių stovėjimo aikštelėje ir, naudodami garsinį signalą, pakvietė ateiti prie tarnybinio automobilio. Vyriškiui šie pareigūnų reikalavimai buvo nė motais.

Motociklininkas, pastebėjęs pareigūnus, pasipustė padus ir pradėjo bėgti, tačiau kelią jam pastojo Nevėžio upė. Pareigūnai negalėjo palikti neapžiūrėto žmogaus po eismo įvykio, nes tokiais atvejais, praėjus šoko būsenai, gali kilti rimtų sveikatos problemų. Įtariamas pažeidėjas, vedinas tik jam žinomais motyvais, nebijodamas ledinio vandens, šoko į upę ir ėmė plaukti į kitą pusę.

Situacija kaito, vienas pareigūnas tęsė paiešką ties upe, kitas nuvyko link Krekenavos k. esančių Santakos sodų (kitoje upės pusėje), kur vėl pastebėtas laukais bėgantis motociklininkas. Į reikalavimą „Stok – policija“ nereagavo, bėgo toliau rodydamas kulnus.

Jo nestabdė jokios kliūtys – peršoktos didelės šakų krūvos, įveikti grioviai ir nelygumai, sprintas tęsėsi pievomis, bet jėgos nebegalinės – joms pasibaigus, vairuotojas priverstas sustoti. Ir tik tada „išgirstami“ pareigūnų reikalavimai – gulti ant žemės. Motociklininkas sulaikytas šlapias, be jėgų, su nubrozdinimais.

Vėliau paaiškėjo, kas galėjo skatinti pažeidėją elgtis beprotiškai: motociklas be registracijos dokumentų, nedraustas, o ir vairuotojas neblaivus – net po trumpų triatlono varžybų alkoholio kiekio matuoklis parodė 1,46 prom. girtumą. Šį kartą viskas baigėsi laimingai.

Skaityti visą pranešimą