Susitarimas pasiektas: Vilniuje stabdomas vairuotojų streikas

Prieš 1 metus 67

Sostinės meras Remigijus Šimašius pranešė apie stabdomą vairuotojų streiką. Keleivinio transporto tvarkaraščiai bus atstatyti jau nuo ketvirtadienio vakaro.

„Geros žinios: vairuotojų streikas baigtas. Dėkoju abiem pusėms už pagaliau pasiektą susitarimą – Vilniaus viešojo transporto ir profesinės sąjungos vadovams“, – feisbuke pranešė meras.

Anot jo, VVT darbuotojų kolektyvinė sutartis, kuri buvo suderėta dar praėjusį penktadienį, bus pasirašyta šiandien, įsigalios nuo sausio 1 d. Pilni autobusų tvarkaraščiai į miestą pradės grįžti jau nuo šio vakaro.

„Neabejoju, kad VVT Valdyba pasiektą kompromisą patvirtins dar šiandien. Atsiprašau vilniečių už patirtus nepatogumus ir linkių ramių švenčių“, – rašė meras.

Kad pasiekus susitarimą streikas stabdomas, BNS patvirtino ir Vilniaus viešojo transporto profesinės sąjungos vadovas Algirdas Markevičius.

VVT darbuotojų neterminuotas streikas prasidėjo gruodžio 5 d. Skaičiuojama, kad jame dalyvavo apie 35 proc. VVT vairuotojų.

Gruodžio 19 d. duomenimis, streikavo 433 darbuotojai. Nuo streiko pradžios iš viso į darbą grįžo 97 darbuotojai.

VVT skaičiuoja, kad viena streiko diena jai kainuoja apie 150 tūkst. eurų negautų pajamų.

VVT sostinėje aptarnauja 76 iš 105 maršrutų: penkis greituosius, 17 troleibusų ir 54 autobusų. Nuo ketvirtadienio užtikrintas 50 proc. autobusų ir daugiau nei 50 proc. troleibusų kursavimas.

Streikas turėjo vykti spalio mėnesį, bet buvo atidėtas, nes buvo pasiektas susitarimas nuo lapkričio vidurio VVT darbuotojų atlyginimą kelti 10 proc. Bet nebuvo sutarta dėl reikalavimo įtraukti darbo apmokėjimo sistemą į kolektyvinę sutartį.

Skaityti visą pranešimą