Suplanuoti eismo pokyčiai prie „Gariūnų“ kaitina aistras: savivaldybė kaltinama verslo žlugdymu, ši atkerta – visuomenė klaidinama

Prieš 1 metus 97

Verslo parko „Gariūnai“ atstovai socialiniame tinkle „Facebook“ įplieskė aršią diskusiją. Jie pasidalijo nuotraukomis, kuriose įamžintos teritoriją apjuosusios tvoros, bei metė akmenį į Vilniaus miesto savivaldybės daržą dėl smulkiojo verslo žlugdymo. Savo ruožtu savivaldybės atstovas atkirto, kad „Gariūnai“ klaidina visuomenę.

„Šitos tvoros reiškia, kad šiandien prasidėjo beprecedentis smulkiojo verslo griovimas stambiųjų oligarchų naudai. Vilniaus savivaldybė su „Lidlo“ statybininkais „Alvora“ atvažiavo, savavališkai pastatė tvoras, pilnai uždarančias visą „Gariūnų“ teritoriją, ir pradėjo „Gariūnų“ griovimo darbus“, – skelbiama kartu su nuotraukomis antradienį pasidalintame įraše.

„Nuo rytojaus pirkėjai ir pardavėjai negalės patekti į lauko prekybą. Lietuvą valdo korupcinis oligarchų tinklas. Čia smulkusis verslas nepageidaujamas. Keli tūkstančiai dirbančių smulkiųjų verslininkų nuo rytojaus lieka be darbo, pajamų. Ką atstovauja Vilniaus ir Lietuvos valdžia? Vokišką „Lidl“? Kas gina smulkųjį verslininką mūsų šalyje? 30 metų verslas veikė, sutraukdavo pirkėjus iš Latvijos, Estijos, Baltarusijos“, – karčių žodžių negailima „Gariūnų“ paskyroje.

Po šiuo įrašu operatyviai sureagavo ir Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas Karolis Žukauskas. Anot jo, „Gariūnų“ atstovai klaidiną visuomenę, todėl paskelbtas įrašas turėtų būt papildytas savivaldybės atstovo pateikiama informacija.

„Šioje vietoje įrenginėjama žiedinė sankryža, kuri bus reikalinga ir ateičiai, nes čia numatyta dviejų lygių sankryža. „Gariūnų“ niekas nenaikina, statybos vyksta tik valstybinėje žemėje. Kurioje, deja, nelegaliai stovi dalis turgaus statinių. Darbus įpareigotas atlikti „Lidl“, tačiau su jų prekybos centru tai nesusiję (jie atsidarė anksčiau). Prašau papildyti įrašą šia informacija, neklaidinti visuomenės ir ištrinti nepagrįstus kaltinimus savivaldybei“, – rašė K. Žukauskas.

Savo ruožtu „Gariūnų“ atstovai tikino, jog darbai vykdomi teritorijoje, kuri pagal detalųjį planą priskirta „Gariūnams“ ir smulkiojo verslo vykdymui.

„Deja, pasinaudojant „putinišku“ metodu, Lietuvoje „koreguojami“ detalūs planai, atvažiuoja tvorų statytojai, pilnai uždaro visus įėjimus į lauko prekybą, kas reiškia, kad keli tūkstančiai pardavėjų rytoj jau negalės vykdyti prekybos. Šioje teritorijoje „Gariūnai“ pagal Vyriausybės nutarimą investavo milijonines lėšas, sukūrė tūkstančius darbo vietų, įrengė kelius, visą infrastruktūrą, sodino medžius, lygiai kaip nustatyta Vyriausybės nutarime“, – rašė verslo atstovai.

„Prieš garsiai šaukiant apie turgaus sunaikinimą, tereikėtų pasižiūrėti, kur statomas tas žiedas, ir kokią mažą dalį turgaus jis „okupuotų“. Bet, kaip minėjau, žemė ten valstybinė, matyt per ilgus metus turgus buvo išlipęs iš savo oficialios teritorijos ribų, ir kol niekam tai netrukdė, viskas ok, bet atėjo laikas rekonstruoti sankryžą, kuri kuria problemas išvykstantiems iš Vilniaus.

Pradžioje atsiras šis žiedas, vėliau – viadukas, taip dings paskutinis šviesoforas kelyje tarp Vilniaus ir Klaipėdos. Turgaus niekas nenaikina – visi turime veikti pagal taisykles. Sėkmės dirbant, tikiuosi, oficialiose turgaus ribose rasite vietos visiems smulkiesiems verslininkams, kurie buvo išlipę iš turgaus ribų“, – sureagavo K. Žukauskas.

Jis taip pat pasidalijo planu, kuriame pateikti suplanuoti darbai dėl eismo pokyčių verslo parko prieigose.

Skaityti visą pranešimą