Sulaikyti narkotinių medžiagų platinimu įtariami asmenys

Prieš 1 metus 67

Ikiteisminiame tyrime dėl narkotinių medžiagų platinimo Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai balandžio 4 d. sulaikė tris 24-erių, 33-ejų ir 34-erių metų amžiaus Elektrėnų savivaldybės gyventojus.

Kratų dviejų sulaikytųjų gyvenamosiose vietose ir trečiojo asmens kratos metu buvo rasta, įtariama, narkotinių medžiagų. Visi jie policijos pareigūnams gerai žinomi, ne kartą teisti už vagystes, vienas iš jų – ir už narkotinių medžiagų platinimą.

Dviem sulaikytiesiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d.) ir paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas, įpareigojimas registruotis policijos įstaigoje. Trečiam įtariamajam pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.), paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Balandžio 5-ąją kitame ikiteisminiame tyrime, pradėto pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d., sulaikytas dar vienas neteistas 19 metų amžiaus Elektrėnų sav. gyventojas. Jo gyvenamojoje vietoje kratos metu taip pat rasta, įtariama, narkotinių medžiagų. Jam pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas, įpareigojimas registruotis policijos įstaigoje.

Ikiteisminius tyrimus kontroliuoja ir jiems vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros Šeštasis skyrius (Trakai).

Skaityti visą pranešimą