Sudervėje atidaryta atnaujinta moderni vandenlenčių sporto bazė

Prieš 11 mėnesius 90

Gegužės 5 d. Sudervėje įvyko ilgai lauktas, prie Vilnojos ežero įsikūrusios splash 6.0 Cable Park atnaujintos vandenlenčių sporto bazės atidarymas.

Sklandaus bendradarbiavimo su Vilniaus rajono savivaldybe, Sporto rėmimo fondu ir Nacionaline mokėjimo agentūra dėka –vandenlenčių sporto bazė buvo pilnai atnaujinta, įrengta naujausia pasaulinio šios įrangos gamintojų lyderio „Rixen“ sistema ir kiti įrenginiai, kurie padės skatinti vaikų, jaunimo, senjorų bei kitų Vilniaus rajono ir miesto gyventojų fizinį aktyvumą, plaukimo įgūdžius bei sveiką gyvenseną.

Papildomai šį sportą nemokamai galės išbandyti jautrių socialinių sluoksnių žmonės – vaikų namų auklėtiniai ir sunkiai besiverčiančių šeimų vaikai.

Šį ambicingą projektą įgyvendino nesvetima Sudervei Mažoji bendrija „Splash wake park“, kuri ilgalaikius partnerystės ryšius yra užmezgusi su Mariano Zdziechovskio pagrindine mokykla. „Splash wake park“ Kalėdų laikotarpiu sveikina mokyklos auklėtinius, o mokslo metų pabaigoje suteikia jiems erdvų pliažą švęsti vasaros pradžią.

„Norime skatinti jaunimą aktyviai ir linksmai leisti laiką, atrasti naujus hobius“, – projekto viziją aiškino jo vadovas Marius Kasciuškevičius. „Taip pat ši vieta prisidės prie naujų darbo vietų sukūrimo, veiklų įvairinimo Vilniaus rajone bei ekologiškų paslaugų teikimo. Vasaros sezonu ši vieta sukurs iki 25 etatų vietos gyventojams“, – apie pozityvią sporto bazės ateitį kalbėjo vadovas. Jis taip pat išreiškė džiaugsmą, kad šių sporto bazių lygis Lietuvoje yra aukštas, o treniruotis čia atvyksta ir sportininkai iš užsienio.

„Be galo džiugu matyti, kad Vilniaus rajone kuriasi verslai, orientuoti į poilsinę bei sportinę veiklą. Ši vieta, kaip jau minėta, ne tik sudarys puikias sąlygas poilsiui, užimtumą jaunimui, bet ir darbo vietas Vilniaus rajono gyventojams“, – įspūdžiais pasidalino meras Robert Duchnevič. „Vilniaus rajone netrūksta pažintinių takų, lankytinų vietų, bet jaučiamas maitinimo ir nakvynės įstaigų trūkumas“, – pastebėjo meras.

„Užbaigę šį projektą matome, kad judame teisinga kryptimi. Tikiuosi, kad šios sporto bazės atnaujinimas suteiks drąsos smulkiajam verslui pasirinkti Vilniaus rajoną“, – sakė Marius Kasciuškevičius.

Sporto bazė jau atidaryta ir pasiruošusi priimti laisvalaikį gryname ore mėgstančius svečius. Čia įrengti tualetai, dušai, persirengimo patalpos su spintelėmis bei nuomojamos ir klientų įrangos saugyklos. Visiškai naujas „Slingshot“ ir „ION“ inventorius. Norintys pailsėti gali atsipalaiduoti šalia esančiame pliaže. Taip pat vandenlenčių parke veikia jauki kavinė bei vandenlenčių įrangos parduotuvė, o esant vėsesniam orui čia siūloma pasikaitinti pirtyje bei kubile. Nuo birželio pradžios pradės veikti ir didelis vandens batutų parkas. Papildomai, asmeninėms ar verslo šventėms, parkas siūlo terasas, atskiras zonas arba visą teritoriją, o patogiai nakvynei siūlomi nameliai su vaizdu į ežerą.

Įgyvendinto projekto vertė – apie 1,2 mln. eurų.

Vandenlenčių sporto bazė veiks iki spalio vidurio, priklausomai nuo orų sąlygų, o kitą sezoną planuojama pradėti jau 2024 m. balandį.

Skaityti visą pranešimą