Su titulo viltimis atsisveikinęs D.Sabonis: vasarą teks padirbėti ties viskuo

Prieš 1 metus 72

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) dėl titulo besivaržančių lietuvių nebeliko – paskutinysis kelionę baigė su Sakramento „Kings“ kritęs Domantas Sabonis.

Aukštaūgis lemiamame atkrintamųjų mače surinko 22 taškus, tačiau Stephenas Curry suvertė 50 ir tolyn žengė San Fransisko „Golden State Warriors“, Vakarų konferencijos ketvirtfinalio iki trijų pergalių seriją laimėję 4:3.

„Tikrai nuveikėme nemažai ir aš didžiuojuosi šia komanda, kiekvienu iš mūsų, trenerių štabu ir visa organizacija. Žinoma, apmaudu, kad nesukūrėme sau situacijos, kurioje galėtume pratęsti atkrintamąsias, tad turime tai panaudoti kaip motyvaciją toliau statant komandą“, – po rungtynių teigė lietuvis.

D.Saboniui teko pripažinti, kad po ilgosios pertraukos varžovai tiesiog buvo geresni, o lemiamu metu jo ekipai nepavyko išlaikyti kovinio atstumo.

„Jaučiu, kad visas rungtynes kovėmės, bet trečiajame kėlinyje jie tiesiog buvo agresyvesni, metė daug tritaškių, kamuoliai atšokdavo toli, susirinko „50 prieš 50“ kamuolius ir turėjo daugiau atakų, o prieš tokią komandą tai jau yra labai sudėtinga“, – tikino D.Sabonis.

Lietuvis serijos metu atsiėmė geriausio reguliariojo sezono kovotojo dėl kamuolių apdovanojimą, tačiau atkrintamosiose virto atskira istorija. Po 11 kamuolių serijoje atkovojusį „Kings“ lyderį pranoko 15,1 rinkęs Kevonas Looney. Amerikietis net tris kartus nusiėmė bent 20 kamuolių ir tapo lyderiu pagal šį rodiklį tarp visų šio sezono atkrintamųjų žaidėjų.

„Jis žino, kaip atsidurti reikiamose pozicijose, turi didelį kūną, jie išmetė daugybę tritaškiu, tad ir atšokę kamuoliai nebuvo tie įprasti, kuriuos galėtum susirinkti po krepšiu. Mums tai problema buvo viso sezono metu, susirinkti toliau atšokusius kamuolius“, – varžovus gyrė ir savo komandą peikė D.Sabonis.

Lietuvis atmetė teoriją, kad žaidžiant ilgą seriją prieš čempionų titulą ginančią komandą „karaliams“ pritrūko jėgų.

„Nemanau, žaidėme itin svarbias rungtynes savo žiūrovų akivaizdoje ir tai tik prideda energijos. „Warriors“ yra trečiojo kėlinio komanda ir jame leidome jiems mus palaužti. Kiekvieną kartą, kai jie pasižymėdavo, bandydavome greitai išsimesti kamuolį, skubėdavome ir po apgintų atakų, net nežinau, kas nepavyko“, – tikino aukštaūgis.

Jis taip pat pripažino, kad sezoną reikia vertinti teigiamai, tačiau toks finišas palieka nemenką kartėlį.

„Apmaudu, nes visus metus buvo labai linksma, miestas, gerbėjai ir arena gerai pasilinksmino. Namie turėjome galimybę nuveikti kažką ypatingo ir skaudu, kad to nepadarėme“, – teigė lietuvis.

Apžvelgdamas tai, ties kuo teks padirbėti vasarą, vieno aspekto jis neišskyrė.

„Yra daugybė dalykų, kuriuos galime tobulinti, reikės su treneriais peržiūrėti rungtynių įrašą. Iš esmės – ties viskuo. Kasmet reikia pridėti papildomo darbo, kad sugrįžtum geresnis ir galėtum dar labiau padėti komandai. Mes tikrai tai ir padarysime“, – tikino D.Sabonis.

Atkrintamosiose lietuvis iš viso per 35 minutes rinko 16,4 taško, 11 atkovotų kamuolių bei 4,7 rezultatyvaus perdavimo. Jam nepavyko pakartoti savo reguliariojo sezono skaičių – 35 minutės, 19,1 taško, 12,3 atkovoto kamuolio ir 7,3 rezultatyvaus perdavimo.

Vis dėlto „Kings“ vien patekdami į atkrintamąsias iššoko aukščiau bambos – klubas šiose nebuvo dalyvavęs nuo 2006-ųjų.

Tuo tarpu „Warriors“ laukia dar vienas nemenkas iššūkis – antrajame etape jie susigrums su taip pat reguliariajame sezone geriau pasirodžiusius varžovus eliminavusia Los Andželo „Lakers“ ekipa.

„Ilgoji pertrauka“: skeptiškai sutiktas „Wolves“ pirkinys, tragiškas „Šiaulių“ sezonas, „CBet“ ir „Juventus“ buksavimo priežastys ir tendencingas galimas Prienų iškritimas

Skaityti visą pranešimą