Su nekantrumu Majamyje sūnaus laukiantis Valujavičiaus tėtis: verda širdelė, labai pasiilgom

Prieš 1 metus 50

Per Atlanto vandenyną valtį irkluojančio ir paskutines mylias skaičiuojančio Aurimo Valujavičiaus Majamyje laukia ne tik gausus būrys lietuvių, bet ir iš Lietuvos atvykusi šeima. Savaitgalį prognozuotą plaukimą teko šiek tiek pavėlinti –  dabar jo finišo laukiama pirmadienį.

Majamyje esantis keliautojo tėtis Tomas Valujavičius LRT RADIJUI pasakojo, kad sūnaus yra labai pasiilgęs.

„Oi... Verda širdelė, laukiam, pasiilgom labai. Norisi apkabinti sūnų. Į savaitę po kartą ar du vis tiek pabendraudavome ir tai nuramindavo kažkaip. Po kokių dviejų savaičių nuo starto aprimome.

Rimtas iššūkis išėjo. Dabar sakome, kad pasaulyje jam nebėra, ką pasiekti, todėl reikia skristi į Mėnulį ar Marsą“, – LRT RADIJUI kalbėjo keliautojo tėtis.

Tuo metu brolis Deividas taip pat pabrėžė, kad susitikimo su Aurimu laukia su nekantrumu.

„Įdomu bus jį pamatyti po keturių mėnesių. Įdomu, kiek stipriai įdegęs ir šiaip psichologiškai bus įdomu pamatyti. Bendravimas socialiniais tinklais yra vienas dalykas, bet įdomu, kaip gyvai jis bus pasikeitęs. Vis tiek vienatvė, keliavimas... tai smalsu, kaip brolis atrodys psichologiškai. Galbūt jam reikės laiko adaptuotis prie buvimo žmonių apsuptyje“, – teigė A. Valujavičiaus brolis.

Atlantas dar nori, kad pabūčiau vandenyne. Todėl finišas iš šio sekmadienio nusikelia į pirmadienį (tikiuosi). Miegu...

Posted by Aurimas Valujavičius keliautojas on Saturday, 22 April 2023

Šeštadienio vakarą kaunietis socialiniame tinkle pranešė, kad šį savaitgalį jam dar nepavyks finišuoti.

„Atlantas dar nori, kad pabūčiau vandenyne. Todėl finišas iš šio sekmadienio nusikelia į pirmadienį (tikiuosi). Miegu pastarosiomis paromis po kelias valandas, kad spėčiau iki sekmadienio, tačiau pastangos bevaisės. Tai bandom susitikti pirmadienį“, – rašė keliautojas.

Lietuvis jau daugiau nei 110 dienų irkluoja iš vieno žemyno į kitą – iš Europos į Šiaurės Ameriką, taip norėdamas paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines bei tapti pirmuoju tai padariusiu lietuviu.

Skaityti visą pranešimą