Streiko pabaigos įkandin – Vilniaus valdžios žinia apie naują pirkimą: įsigys 91 naują troleibusą

Prieš 1 metus 69

Vos tik pranešus naujieną apie sostinės viešojo transporto vairuotojų streiko pabaigą, Vilniaus meras Remigijus Šimašius atskleidė dar vieną žinią – gruodžio mėnesį skelbiamas pirkimas naujiems troleibusams įsigyti.

„Bendrovės planuose jau buvo paskelbti gruodžio mėnesį didelį troleibusų pirkimą, kas būtų visiškai radikalus troleibusų parko atnaujinimas, kad jie nebūtų moraliai pasenę, sklandžiau važiuotų ir būtų su autonomine rida.

<...> Tai yra labai rimtas atnaujinimas. Streikas buvo „numušęs“ dėmesį, bet dabar bendrovė gali paskelbti, kad yra vykdomas tarptautinis pirkimas, konsultacijos ir t. t. Tik priminsiu, kad troleibusai iš principo tarnauja ilgiau nei autobusai, todėl autobusų parkas buvo atnaujintas anksčiau“, – sakė meras.

Anot Vilniaus viešojo transporto (VVT) vadovo Dariaus Aleknavičiaus, šiuo metu skelbiamas 91 troleibuso pirkimas.

„Skelbdami šitą pirkimą taip pat jau užsitikrinome ir visišką finansavimą, taip pat turime ir iš APVA skirtą paramą 10 mln. eurų. Bendra suma priklausys nuo to, kaip įvyks konkursas ir kokios bus gautos kainos“, – sakė D. Aleknavičius.

VVT vadovo teigimu, visiškai atnaujinus parką, jį sudarys apie 200 troleibusų, iš kurių beveik pusę – įsigyti naujai paskelbto konkurso metu.

Skaityti visą pranešimą