Stambiųjų ir pavojingų atliekų surinkimas apvažiavimo būdu: keičiasi prašymų teikimo tvarka

Prieš 1 metus 126

Vilniaus rajono savivaldybė informuoja, kad jau prasidėjo gyventojų registravimas stambiųjų ir pavojingų atliekų surinkimui, kuris numatomas š. m. spalio ir lapkričio mėnesiais. Nebelieka surinkimo punktų, o minėtos atliekos bus surenkamos atvažiavus pas iš anksto užregistravusius gyventojus. Atkreipiame dėmesį į tai, kad nuo šiol keičiasi prašymų teikimo tvarka.

Gyventojai, norėdami atiduoti minėtas atliekas, turės iki š. m. rugsėjo mėn. 26 d. kreiptis ne į savo gyvenamosios vietos seniūniją, o į aptarnaujančią komunalinę įmonę pagal teritoriją. 

UAB „Nemenčinės komunalininkas“ aptarnavimo teritorijos: Avižienių, Bezdonių, Buivydžių, Dūkštų, Maišiagalos, Nemenčinės miesto, Nemenčinės, Paberžės, Riešės, Sudervės, Sužionių ir Zujūnų seniūnijos. El. paštas [email protected]

UAB „Nemėžio komunalininkas“ aptarnavimo teritorijos“: Juodšilių, Kalvelių, Lavoriškių, Marijampolio, Medininkų, Mickūnų, Nemėžio, Pagirių, Rudaminos, Rukainių  ir Šatrininkų seniūnijos. El. paštas [email protected]

Prašyme reikia nurodyti savo kontaktinius duomenis, tikslų adresą iš kur paimti minėtas atliekas bei kiek ir kokias stambiąsias ir pavojingąsias atliekas numatoma atiduoti.

Komunalininkai sudarys norinčių priduoti atliekas gyventojų sąrašus, kad galėtų surinkti stambiąsias ir pavojingąsias atliekas iš gyventojų. Atliekų surinkimas bus vykdomas pagal iš anksto sudarytą maršrutą. Prieš važiuojant pas atliekų turėtojus vežėjai susisieks su gyventojais telefonu.

Stambiagabaričių ir pavojingų atliekų surinkimo grafikas bus paviešintas spalio pradžioje.

Iš gyventojų apvažiavimo metu bus surenkamos stambiosios atliekos: seni baldai ir rakandai (stalai, lovos, čiužiniai, kėdės, komodos ir t.t.), namų ūkio santechnikos įrenginiai ir pavojingos atliekos, susidariusios buityje: galvaniniai elementai, lakų, dažų, skiediklių atliekos, buitinės chemijos produktai, akumuliatoriai.

Statybinės ir griovimo atliekos (butų remonto ir sodybų tvarkymo atliekos) apvažiavimo būdu nesurenkamos. Šios atliekas iš gyventojų nemokamai priimamos didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse. Informaciją apie šių aikštelių darbo laiką, priimamas atliekas ir kt. galima rasti Vilniaus rajono savivaldybės svetainėje https://aplinkosapsauga.vrsa.lt/go.php/Atlieku-tvarkymas779645  arba UAB „VAATC“ svetainėje http://www.vaatc.lt/aiksteles/.

Vilniaus rajono savivaldybės tarybos 2016 m. gruodžio 22 d. sprendimu Nr.T3-513 patvirtintų Vilniaus rajono savivaldybės komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių (toliau – Taisyklės) 92 p. nustatyta, kad komunalinių atliekų tvarkytojas ir (ar) Savivaldybės administracija reguliariai informuoja atliekų turėtojus apie datą, laiką ir vietą, kai bus surenkamos buityje susidariusios didelių gabaritų atliekos.

Šaltinis vrsa.lt

Skaityti visą pranešimą