Staigus žaliųjų rodyklių panaikinimas Kėdainiuose įsiutino vairuotojus – sieks grąžinti

Prieš 1 metus 65

Praėjusią savaitę nuo kai kurių Kėdainių mieste esančių šviesoforų nukabintos žalios rodyklės, leidusios vairuotojams sukti į dešinę net ir degant draudžiamam raudonos spalvos signalui. Dabar vairuotojai, norintys sukti į dešinę, turi laukti, kol užsidegs žalia šviesa. Toks skubotas sprendimas sukėlė vairuotojų nepasitenkinimą ir pyktį, mat kelionė miesto gatvėmis prailgo. Dėl to ne tik gaištamas brangus laikas, bet ir ilgiau dirbant automobilio varikliui labiau teršiama gamta.

Reikėjo sustoti

Iki praėjusios savaitės galiojo tvarka, kuomet sukant į dešinę reikėjo sustoti prieš šviesoforą ir vėl pradėti važiuoti tik įsitikinus, kad tai yra saugu ir nebus trukdoma kitoms transporto priemonėms ir pėstiesiems, kurių judėjimo kryptį jie kerta.

Tačiau dabar viskas pasikeitė. Buvo nuspręsta, kad papildomos lentelės, leidžiančios sukti į dešinę, privalo būti panaikintos daugelyje miesto sankryžų.

Šį darbą miesto seniūnija atliko labai operatyviai, tad dabar norint sukti į dešinę reikia sulaukti momento, kol užsidegs žalias šviesoforo signalas.

Panaikino seniūnija

Šį darbą skubos tvarka miesto seniūnija atliko po to, kai Kėdainių rajono savivaldybės administracija gavo VšĮ Transporto kompetencijų agentūros raštą, kuriame pakartotinai buvo prašoma vadovautis teisės aktais ir pašalinti su agentūra nesuderintas lenteles su žaliomis rodyklėmis, naudojamas Kėdainių mieste.

Agentūros atstovų teigimu, rodykles reikėjo nuimti ten, kur galimai yra prastas matomumas sankryžose.

Kreipėsi su prašymu

Savivaldybės administracija, atsižvelgdama į prašymą, pasirūpino, kad rodyklės būtų nuimtos, tačiau jau kreipėsi į agentūrą, kad be rodyklių likusių sankryžų saugumas būtų įvertintas dar kartą.

„Kreipėmės į agentūrą ir aiškinome, kad reikia perskaičiuoti automobilių srautus. Su agentūra dabar bendrauja ir informaciją teikia miesto seniūnija.

Bandysime argumentuoti, kalbėtis ir aiškinti, kad reikia iš naujo įvertinti eismo intensyvumą ir sąlygas be rodyklių ir su jomis.

Laukiame sprendimų. Tikimės, kad žalias rodykles leis grąžinti.

Bet kol kas atsakymų jokių neturime“, – paaiškino savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius.

Skaityti visą pranešimą