Sostinės klubo startas Čempionų lygos atrankoje: „Ballkani“ – „Žalgiris“

Prieš 1 metus 89

Vilniaus „Žalgiris“ antradienį pradėjo savo UEFA Čempionų lygos atrankos kovas. Vladimiro Čeburino auklėtiniai pirmojo atrankos etapo rungtynėse išvykoje sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:1) su Kosovo čempionais „Ballkani“ klubu.

Abu rungtynių įvarčiai buvo pelnyti dar pirmajame kėlinyje. Dvikova pasižymėjo sudėtingomis oro sąlygomis. Nuo pirmojo kėlinio vidurio ėmė smarkiai lyti ir tai tęsėsi iki pat rungtynių pabaigos.

Vilniaus „Žalgiriui“ pirmojo kėlinio pradžia buvo tiesiog tragiška. Varžovai rengė išpuolius vienas po kito, o 14-ą minutę tolimu šūviu nuginklavo Edviną Gertmoną. Žalgiriečiai pirmąją logišką ataką surengė prabėgus 20 pirmųjų žaidimo minučių.

Tačiau 25-ą minutę „Žalgiris“ uždirbo pirmąjį savo kampinį ir jį išpildė idealiai. Oliveris Buffas buvo pirmasis prie kamuolio ir smūgiu galva iš arti kamuolį nukreipė į vartus.

Po išlyginamojo įvarčio „Ballkani“ vėl surengė kelias pavojingas atakas prieš „Žalgirio“ vartų, tačiau Lietuvos čempionams apsiginti pavyko. Kėlinio pabaigoje jau žalgiriečiai perėmė iniciatyvą ir surengė kelis pavojingus išpuolius prie aikštės šeimininkų vartų.

Antrojo kėlinio pradžia mažai kuo skyrėsi nuo pirmojo. „Ballkani“ žaidė kur kas intensyviau ir energingiau, o per dešimt minučių E. Gertmonas atrėmė net du itin pavojingus smūgius.

Vėliau rungtynių tempas ėmė po truputį kristi ir kurį laiko abi komandos pavojingesnių atakų sukurti nesugebėjo.

Kėlinio pabaigoje „Žalgiris“ kėlė dar kelis kampinius, bet rimčiau pagrasinti varžovų vartams nepavyko. Savo ruožtu „Ballkani“ atakos dažniausiai atsimušdavo į „Žalgirio“ gynėjų kojas.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos liepos 12 d. nuo 19 val. Vilniuje, LFF stadione.

Skaityti visą pranešimą