Sostinėje viešojo transporto eismą trikdo ne tik streikas, bet ir žiema: pranešė, kurie autobusai penktadienį kursuos rečiau

Prieš 1 metus 73

Penktadienį tęsiasi „Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) vairuotojų streikas. Kaip ir kiekvieną rytą, keleiviai raginami pasitikrinti atnaujintus maršrutų tvarkaraščius. „Susisiekimo paslaugos“ skelbia, jog dalis autobusų šiandien kursuos rečiau. Be to, eismą apsunkina ir sudėtingos oro sąlygos.

„Tiek dėl oro sąlygų, tiek dėl streiko ir vis kintančios situacijos autobusai ir troleibusai gali vėluoti, todėl pasirūpinkite savimi – apsirenkite šilčiau ir sekite viešojo transporto judėjimą realiu laiku programėlėje „Trafi“, virtualioje JUDU švieslentėje bit.ly/VirtualiSvieslente, tvarkaraščius tikrinkite „m.Ticket“, stops.lt“, – penktadienio rytą paskelbė „Susisiekimo paslaugos“.

Savivaldybės įmonė taip pat informuoja, kad penktadienį rečiau kursuos šie autobusų maršrutai: 2G, 10, 40, 49, 50, 53, 87.

Ketvirtadienį vakare pasibaigus beveik keturias valandas trukusiam dar vienam derybų raundui VVT komunikacijos ir rinkodaros vadovė Giedrė Buivydaitė BNS sakė, jog streikas nebaigiamas, tačiau pokalbiuose su profsąjunga pasiektas proveržis.

„Bendrovė jaučia proveržį ir postūmį po derybų, tiek su profesine sąjunga, tiek su jos atstovais, vertina pozityviai šios dienos derybas ir rytoj grįžta prie jų“, – ketvirtadienį po susitikimo su profesine sąjunga sakė ji.

Anot G. Buivydaitės, derybos penktadienį numatytos 10 valandą. Vilniaus autobusų ir troleibusų vairuotojai pirmadienį pradėjo neterminuotą streiką VVT administracijai ir profesinei sąjungai nesutariant dėl darbo apmokėjimo sistemos. Į sostinės gatves neišvažiavo daugiau kaip pusė autobusų.

Skaityti visą pranešimą