Sostinėje prisivažinėjęs girtas Nigerijos ambasados darbuotojas laukia teismo: prigėrė automobilių stovėjimo aikštelėje

Prieš 11 mėnesius 97

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, š. m. balandžio 13-osios vakarą Vilniaus Ozo gatvėje buvo pastebėtas skiriamojoje juostoje stovintis automobilis „Renault“, apgadintas sankryžoje esantis grindinys bei metalinis stulpelis.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai vairuotojo iškvėptame ore nustatė 2,19 promilės alkoholio koncentraciją. Vyras teigė, kad alkoholio gėrė prie vieno sostinės prekybos centro esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, o išvažiuojant iš jos ir sukant į kairę, jį apakino kito automobilio šviesos, todėl, nesuvaldęs automobilio, jis apgadino sankryžoje esantį grindinį bei metalinį stulpelį.

Automobilio vairuotojas pripažino, kad elgėsi neatsakingai ir nuoširdžiai gailėjosi tokio savo poelgio.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kuris vairavo neblaivus, kai buvo nustatytas daugiau kaip 1,51 promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą