socialiniame tinkle „TikTok“ paviešintas įrašas sudomino policiją: skatinamas smurtas prieš seksualines mažumas

Prieš 1 metus 97

Utenos aps. VPK pareigūnai praneša rugsėjo 1 d. pradėję tyrimą ir aiškinasi kas birželio 24 d. socialiniame tinkle „TikTok“ patalpinto vaizdo įrašą, kuriame asmuo viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl seksualinės orientacijos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 170 str. 3 d. (Tas, kas viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų arba finansavo ar kitaip materialiai rėmė tokią veiklą, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų).

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą