„Snaigė“ keis restruktūrizacijos planą

Prieš 1 metus 81

Teismui nepatvirtinus Rusijos grupės „Polair“ netiesiogiai valdomos vienintelės Baltijos šalyse šaldytuvų gamybos bendrovės „Snaigė“ restruktūrizacijos plano, bendrovė jį keičia.

Restruktūrizavimo plano keitimui bendrovės akcininkai kviečiami pritarti balandžio 28 dieną susirinkime, į jo darbotvarkę balsavimas dėl pakeitimų įtrauktas papildomu klausimu, penktadienį per „Nasdaq“ biržą pranešė „Snaigė“.

Balandžio 4 dieną Kauno apygardos teismas restruktūrizavimo plano nepatvirtino, nes jam nepritarė dalis kreditorių – Lietuvos skolų valdymo bendrovės „Easy Debt Service“ kontroliuojamos įmonės „EDS Invest“ ir „EDS Invest 3“ bei „Sodra“.

Reaguodamas į šį teismo sprendimą „Snaigės“ vadovas Mindaugas Sologubas sakė, kad tai gali privesti bendrovę prie uždarymo.

Įmonės nemokumo administratorius Aurimas Valaitis BNS anksčiau sakė, kad dėl bendrovės ateities esama ir daugiau išeičių, o sprendimai priklausys nuo „Snaigės“ vadovo veiksmų – jis gali tikslinti planą, nutraukti restruktūrizavimo bylą ar eiti dar kitu keliu.

„Snaigė“ vėliau pranešė, kad teismo sprendimą skųs Lietuvos apeliaciniam teismui, nes jis negina nei bendrovės, nei nehipotekinių jos kreditorių interesų.

Anot M. Sologubo, bendrovės įsigijimu įsigijimu domisi ne vienas Europos buitinės ir kitos technikos gamintojai, o susidomėjusius pirkėjus gali atbaidyti faktas, jog restruktūrizacijos planas nepatvirtintas.

Skaityti visą pranešimą