„Slovan“ sirgalių siautulys baigėsi LFF stadione gavus dujų, policijos įsikišimo neprireikė

Prieš 1 metus 62

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Žalgirio“ ir Bratislavos „Slovan“ ekipų rungtynėse UEFA Konferencijų lygoje užfiksuotas incidentas tarp svečių sirgalių ir LFF stadiono apsaugos darbuotojų į rimtesnius nemalonumus neperaugo. Policijos įsikišimo neprireikė.

„Žalgiris“ pralaimėjo lemiamas Konferencijų lygos grupės etapo rungtynes „Slovan“ futbolininkams 1:2 ir baigė savo pasirodymą turnyre, o varžovai grupėje užėmė pirmąją vietą ir tęs kovas.

Vis dėlto stadione neramumus kėlė būtent svečių sirgaliai, kurių LFF stadione buvo apie 100. Jie bandė konfliktuoti su vietos žiūrovais, o vienu metu neramumai peraugo į kėdžių laužymą ir mėtymą į apsaugos darbuotojus.

Stadiono apsauga prieš svečius iš Slovakijos gausiai naudojo ašarines dujas, tačiau tai futbolo aistruolius gana greitai nuramino ir konfliktas į rimtesnes riaušes neperaugo.

„Į stadioną atvykus pareigūnams, neramumai liovėsi, sulaikytų asmenų apsaugos darbuotojai policijai neperdavė. Kad būtų išvengta neramumų, 6 policijos pareigūnai liko stadione, tarp slovakų ir lietuvių sirgalių. Pasibaigus rungtynėms, pareigūnai išlydėjo slovakų sirgalius iš stadiono ir palydėjo iki miesto centro, kur jie išsiskirstė. Kažkokių neramumų užfiksuota nebuvo“, – LRT.lt sakė policijos departamento komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

Verta pažymėti, kad pagrindinė „Žalgirio“ ekipos sirgalių grupuotė „Pietų IV“ šiame konflikte nedalyvavo, jie buvo kitoje tribūnoje.

Skaityti visą pranešimą