Skuodis apie nacionalinių avialinijų bendrovę: jei verslas prisidės 50 proc. – svarstom

Prieš 1 metus 65

Lietuvai dar kartą svarstyti apie nacionalines avialinijas būtų galima tik tuomet, jei verslas prie jų steigimo prisidėtų bent 50 proc., sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Sutikčiau su viena esmine sąlyga. Jei mūsų verslas įdėtų bent 50 proc. savo indėlio, tai būtų įrodymas, kad tai gali būti gyvybingas modelis, kuris gali veikti ir nebankrutuotų.

Deja, kalbant apie nacionalines avialinijas, paskutinių dienų naujienos – viena iš britų avialinijų bendrovių, nepaisant to, kad buvo gelbėjama valstybės – bankrutavo. Jei verslas būtų pasiruošęs įdėti savo lėšas, o ne tik naudoti mūsų mokesčių mokėtojų lėšas, tokį variantą galima svarstyti“, – antradienį, dalyvaudamas Vilniaus oro uosto išvykimo terminalo statybų pradžios renginyje, kalbėjo M. Skuodis.

Jei indėlio iš verslo pusės nebūtų, toks projektas, anot ministro, būtų per daug sudėtingas valstybei.

„Jei verslo indėlio nėra, nesu tikras, kad kalbant apie komercinį segmentą valstybė yra geriausia verslo vystytoja šioje srityje“, – pridūrė ministras.

Jis pažymėjo, kad skrydžių kryptis į ir iš Lietuvos galima užtikrinti įvairiais būdais, o tam nebūtina kurti nacionalinių avialinijų.

Skaityti visą pranešimą