Skrydis į Alikantę iš Kauno vėlavo: keleivė užsiminė apie turimą sprogmenį

Prieš 1 metus 87

Penktadienio rytą į Alikantę turėjęs skristi orlaivis pakilo vėliau, nei planuota. Prieš riedant į pakilimo taką keleivė pranešė apie lėktuve esantį sprogmenį.

„Raynair“ orlaivis į Alikantę iš Kauno turėjo pakilti 6 val. 25 min., tačiau keleivei pranešus apie sprogmenį, skrydis buvo atidėtas.

„Pagal šio ryto duomenis, skrydis iš Kauno į Alikantę, kurį turėjo vykdyti oro bendrovė „Ryanair“, neįvyko laiku, nes viena iš keleivių, kuri buvo orlaivyje, prieš jam išriedant į pakilimo taką, pranešė, kad galimai turi sprogmenį“, – pažymėjo Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas.

Anot jo, apie tai iš karto buvo pranešta tarnyboms, o orlaivis apieškotas.

„Apie tai iš karto buvo informuotos visos specialiosios tarnybos, jos veikė pagal parengtus procesus. Minėta keleivė buvo atiduota policijos pareigūnams. Buvo atlikta detali viso bagažo lėktuve patikra ir maždaug po 40 minučių nuo pranešimo apie incidentą keleiviai ir vėl buvo sulaipinti į lėktuvą, o orlaivis išskrido“, – komentavo Lietuvos oro uostų atstovas.

Orlaivis iš Kauno oro uosto pakilo 8 val 44 min., o į Alikantę atskrido 11 val. 26 min., rodo „Flightradar24.com“ duomenys.

Skaityti visą pranešimą