Skelbiamas Nacionalinio visuomenės sveikatos centro vadovo konkursas

Prieš 1 metus 79

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kartu su Viešojo valdymo agentūra (buv. Valstybės tarnybos departamentas) skelbia konkursą Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovo pareigoms užimti. 

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, šiandien NVSC yra matoma ir girdima institucija, pirmiausia – dėl ypač svarbaus vaidmens COVID-19 pandemijos metu.

„Visgi, svarbu pabrėžti, kad NVSC misija – ne tik apsaugoti visuomenės sveikatą. Vertindama ir valdydama su paslaugomis, gaminiais, aplinkos veiksniais ir užkrečiamosiomis ligomis susijusią riziką, NVSC ištikimai gina vartotojų teises. Šiandieniame pasaulyje tai – didelės erudicijos, atsakomybės ir kompetencijų reikalaujanti sritis. Kviečiu konkurse dalyvauti vadoves ir vadovus, nebijančius iššūkių ir atsakomybės. Jei esate pasirengęs imtis pozityvaus kokybinio pokyčio NVSC veikloje ir lyderystės, jūsų patirtis ir kompetencijos tikrai ras palankią terpę atsiskleisti“, – pabrėžia ministras.

Vadovui keliami reikalavimai: užtikrinti sklandų įstaigos darbą ir apsaugoti visuomenės sveikatą, vykdant pažangią, partneryste grindžiamą ūkio subjektų priežiūrą.

Kandidatai į vadovus privalo turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį arba baigus vientisąsias studijas įgytą magistro kvalifikacinį laipsnį) arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją. Taip pat būsimasis vadovas turi bent trejus metus būti dirbęs vadovaujamą darbą, mokėti anglų, vokiečių arba prancūzų kalbą bei turėti nepriekaištingą reputaciją, pasižymėti ir vadybinėmis bei vertybinėmis kompetencijomis.

Tikimasi, kad naujasis organizacijos vedlys kurs vertę visuomenei, bus organizuotas, patikimas ir atsakingas. Kandidatai taip pat turi gebėti analizuoti, argumentuoti, pasižymėti gerais komunikaciniais gebėjimais.

NVSC vadovo(-ės) pareiginės algos koeficientas yra 21,5, o tai sudaro nuo 3999 eurų neatskaičius mokesčių. Priklausomai nuo pasiektų rezultatų, vadovui gali būti skiriamos teisės aktuose nustatytos skatinimo priemonės.

Į vadovo pareigas bus priimama 5 metų kadencijai su galimybe ją pratęsti dar 5 metams.

Konkursą organizuoja ir pretendentus vertina Viešojo valdymo agentūra. Atrinkus vieną ar du geriausiai pasirodžiusius pretendentus į vadovo postą, jie bus pateikiami vertinti ministrui, kuris po pokalbių su jais priims galutinį sprendimą dėl tinkamiausio pretendento pasirinkimo.

Skaityti visą pranešimą