Skelbia apie nesklandumus dviejuose Lenkijos pasienio punktuose: vilkikų vairuotojai raginami rinktis kitus maršrutus

Prieš 11 mėnesius 113

Gegužės 9-ąją Lenkijos vilkikų vairuotojai pradėjo protesto akciją pasienyje su Baltarusija. Jie nurodė norintys užblokuoti sunkvežimių judėjimą iš Baltarusijos per muitinės terminalą Koroščin (Liublino vaivadija). Protestas gali tęstis mėnesį, rašo „kurierlubelski.pl“.

Apie protestus Lenkijos pasienyje su Baltarusija skelbia ir Lietuvos muitinės tarpininkas „Bunasta“. Remiantis įmonės pateikiama informacija, antradienį pasienio punkte Koroščin prasidėjo blokada, susijusi su vežėjų protestu. Minėtas protestas gali trukti iki šių metų birželio 9 d.

Remiantis lenkų žiniasklaida, šiuo protestu Lenkijos transporto darbuotojai nori išreikšti savo nesutikimą su Baltarusijos ir Rusijos įmonių krovinių vežimo keliais į rytus rinkos užgrobimu.

Jie reikalauja uždrausti įvažiuoti į Lenkiją puspriekabėms su baltarusiškomis ir rusiškomis registracijomis, sustabdyti Baltarusijos ir Rusijos įmonių veiklą, kurios veikia po Lenkijos priedanga, taip pat siekiama apriboti lengvatas Ukrainos vežėjams.

Negana to, dar vieni sunkumai kertant Lenkijos ir Ukrainos sieną Dorohusko pasienio punkte (Liublino vaivadija) tęsiasi nuo gegužės 4 d.

Zbieramy się na przejściu granicznym Koroszczyn #strajkprzewoźników pic.twitter.com/aox8AgiOVr

— Maks Łukasiuk (@MaksUkasiuk) May 9, 2023

„Jeigu eilėje yra transporto priemonių su pavojingais kroviniais (vadinamaisiais ADR, pvz., degalais) arba su maisto produktais ar gyvais gyvūnais, jos važiuoja pirmosios. Protestas Dorohuske gali trukti iki šių metų birželio 3 d.“, – skelbia tarpininkas.

Vairuotojams siūloma atsižvelgti į kliūtis planuojamuose maršrutuose bei rinktis alternatyvius maršrutus. „Siūlome vengti minėtų pasienio punktų ir rinktis artimiausius prieinamus punktus. Apie bet kokius pasikeitimus informuosime papildomai“, – rašoma įmonės pranešime.

Skaityti visą pranešimą