„Skandalinga“: Lenkija neįsileis Lavrovo ir kitų Rusijos pareigūnų, vykstančių į susitikimus

Prieš 1 metus 66

Lenkija priėmė seriją sprendimų, kurie, iš esmės, uždraudžia Rusijos Federacijos pareigūnams, tarp jų ir užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui, atvykti į šalies teritorijoje vykstančius tarptautinius susitikimus, praneša leidinys „EurActiv“.

Lenkija nusprendė neišduoti vizų Rusijos atstovams, kurie norėjo dalyvauti lapkričio 24–26 d. Lenkijoje vyksiančioje Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) parlamentinėje asamblėjoje. Vėliau buvo sprendimas neįleisti ir rusų delegacijos, kuri turėjo į Lenkiją atvykti gruodžio 1–2 dienomis. Vienas iš delegacijos narių buvo Rusijos užsienio reikalų ministras S. Lavrovas.

ESBO šiemet pirmininkaujanti Varšuva teigia savo sprendimą grindžianti solidarumu su kariaujančia Ukraina. Rusijos Senato tarptautinių reikalų komiteto vadovo pirmasis pavaduotojas Vladimiras Džabarovas tokį lenkų sprendimą vadino „skandalingu“.

„Manau, skandalingiausias dalykas yra Rusijos agresija prieš Ukrainą“, – jam atsakė Lenkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Lukaszas Jasina.

Naujienų agentūra AFP pranešė, kad Lenkija dėl savo sprendimų gavo Rusijos delegacijos protestus.

Skaityti visą pranešimą