Sirgalių priešiškumą pabrėžęs Žibėnas: 95 procentai arenos buvo prieš „Rytą“

Prieš 1 metus 82

„Nei trečia, nei ketvirta vieta mūsų netenkina, bet šiandien norėjome laimėti“, – po dar vieno skausmingo pralaimėjimo sakė Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas.

Lietuvos čempionai Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto savaitgalį pasitiko su ambicijomis laimėti trofėjų, tačiau liko nieko nepešę. Sekmadienį „Rytas“ pralaimėjo kovą ir dėl trečiosios vietos. Vilniečiai 88:91 (21:18, 21:29, 14:23, 32:21) nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“.

Pirmajame kėlinyje „Ryto“ krepšininkai buvo kiek geresni ir pirmavo 3 taškais, tačiau vėliau „Lietkabeliui“ pavyko perlaužti rungtynių eigą. Netrukus Nenado Čanako auklėtiniai jau pirmavo, o „Ryto“ bėdas išdavė ir karštas pokalbis tarp Martyno Echodo ir G. Žibėno.

Lietuvos čempionai pertrauką pasitiko atsilikdami 5 taškais – 42:47.

Antroje dvikovos dalyje „Ryto“ komandos stovykloje emocijų buvo daugiau, nei gero žaidimo. „Lietkabelis“ darė, ką norėjo ir lemiamą ketvirtį pasitiko pirmaudami 70:56.

„Rytui“ prireikė kiek daugiau nei 5 minučių, kad vėl persvertų rezultatą savo naudai, tačiau tuomet savo spurtu 11:0 atsakė „Lietkabelis“. Po šio nokdauno „Rytas“ atsitiesti jau nesugebėjo. Tuomet „Šiaulių“ arena palaikydama Panevėžio ekipą dainomis palydėjo „Rytą“ namo.

Vilniečių neišgelbėjo ir monstriškas Marcuso Fosterio pasirodymas. Gynėjas į varžovų krepšį sumetė net 35 taškus ir surinko 37 naudingumo balus.

„Sveikinimai „Lietkabeliui“ su trečia vieta. Šiandien buvo tokios rungtynės, kur buvo daugiau kovos su savimi, nei su varžovu. Nei trečia, nei ketvirta mūsų netenkina, bet šiandien norėjome laimėti. Jais nesiskundžiu, pastangomis nesiskundžiu, kovėmės kaip galėjome. Dvikovos pabaigoje kažko pritrūko.

Šitą pasirodymą turime panaudoti kaip motyvaciją ir eilinį kartą panaudoti, nes 95 procentai arenos buvo prieš mus. Ne pirmas kartas, bet vis dar esame LKL čempionai. FIBA langus turėsime skirti persigrupavimui. Dar du tikslai yra – LKL čempionatas ir FIBA čempionų lyga“, – po rungtynių spaudos konferencijos metu kalbėjo G. Žibėnas.

– Ko galima pasimokyti iš šito finalo ketverto?

– Šiuo metu per daug emocijų. Galima pasimokyti iš kiekvienų rungtynių, daug iš pusfinalio, iš požiūrio į varžovą, iš kiekvienos sekundės. Kiekvienam žaidėjui, kiekvienam treneriui.

– Koks jausmus būti tokiems nemėgstamiems, kaip jūs pats ir minėjote?

– Pasikartosiu, tai mes naudojome kaip motyvaciją.

– Nepavyko finalo ketverto metu panaudoti vieno iš savo ginklų greito puolimo. Kas tai nulėmė?

– Ir varžovų gera gynyba, ir mūsų neteisingi spendimai. Norint bėgti į greitą puolimą reikia apsiginti, o mes praleidome virš 90 taškų. Šitame turnyre trūkstame detalė buvo mūsų gynyba.

– Vienos iš pertraukėlės metu paliko savo komandą patiems spręsti, ką daryti. Galite plačiau pakomentuoti?

– Kiekvienas žaidėjas nori laimėti rungtynes, kiekvienas treneris nori tą padaryti. Emocija yra emocija, tai puošia kiekvieną sporto šaką, nematau nieko čia išskirtinio.

– O kada bus priimtas sprendimas dėl Jarviso Williamso?

– Kaip ir buvome paskelbę, sprendimas bus priimtas FIBA atrankų langų metu.

– Turite prognozių dėl KMT finalo?

– Taurės turnyrai visoje Europoje pasižymi nenuspėjamumu. Ne išimtis ir Lietuva, pažiūrėsime, kaip baigsis finalas.

Skaityti visą pranešimą